Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische club sandwich met portobello

Vega lunch broodje met gemarineerde portobello www.jaimyskitchen.nl

Graag wil ik inspiratie geven voor een heerlijke vegetarische club sandwich met gemarineerde portobello, vegetarische peperoni en spinazie & rode peper plakjes. Dit maak een lekkere lunch.

Een vegetarische lunch

Lunchen kan natuurlijk ook ontzettend lekker vegetarisch en met dit recept wil ik dat laten zien. Ik werd namelijk gevraagd om een heerlijk vega broodje te maken en dat is een club sandwich geworden. Ook werd ik gevraagd om het nieuwe Quorn vegetarische broodbeleg te gebruiken. Dat was zeker geen straf, want deze zijn heerlijk. Ik ging ermee aan de slag en op een zondagmiddag genoten Erik en ik van de rijkelijk belegde broodjes.

Club sandwich met gemarineerde portobello, rode biet en wortel

De gemarineerde portobello is erg lekker in dit recept, maar dit heeft wel even tijd nodig. Heb je niet veel tijd, bak de portobello dan kort in de pan na 10 minuten marineren. Heb je wel tijd? Marineer de portobello dan 3 uur of een nachtje. De portobello hoeft dan niet gebakken te worden. De rode biet en wortel geeft een heerlijk kleurtje aan de club sandwich. Om voor het echte effect van een gestapelde boterham koos ik voor peperoni en Spinach and Red Pepper slices van Quorn.

Vegetarische Club Sandwich met gemarineerde portobello en Quorn www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische club sandwich met portobello

Hoeveelheid: 2 club sandwiches
Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur marineren

Ingrediënten:

4 Spinach and Red Pepper slices
6 plakjes peperoni
6 sneetjes brood
1 rode biet
1 wortel in slierten
een handje spinazie
boter

Gemarineerde portobello: 
1 portobello
1 el olie
1 el balsamico
1 el witte wijn azijn
1 el water
1 tl knoflookpoeder
1 tl honing of agave siroop
zout

Benodigdheden:
1 prikker

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de marinade voor de portobello. Snijd de portobello in dunne plakken en leg deze in de marinade voor 3 uur.
  2. Rooster de boterhammen tot ze lekker krokant zijn.
  3. Snijd de rode biet in dunne plakken.
  4. Smeer een beetje boter op de sneetjes brood. Leg op de onderste snee brood spinazie, rode biet plakjes en de peperoni plakjes. Leg weer een snee brood erop en daarop de gemarineerde portobello, Spinach and Red Pepper slices en reepjes wortel.
  5. Zet vast met een prikker en halveer de club sandwich.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply