Nagerechten/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Vegan panna cotta met mango en kokos

vegan panna cotta met mangosaus www.jaimyskitchen.nl

Zelf panna cotta maken wat iets wat ik nog nooit eerder gedaan had. Maar toen ik een blikje met heerlijke Sri Lankese kokosmelk had, wist ik dat ik vegan panna cotta wilde maken. En dan met lekkere frisse mango.

Vegan panna cotta met agar agar

Ja, want als je echt goede kokosmelk hebt, dan is deze onwijs smaakvol. Echt perfect dus om een lekkere panna cotta mee te maken. Dan heb je zeker geen koemelk nodig. Dit recept is dus geschikt in een plantaardig dieet of wanneer je een keertje ervoor kiest om dit niet te eten. Alleen wist jij dat de gelatine die gebruikt wordt om de panna cotta stevig te krijgen, niet vegetarisch is? Daarom gebruikte ik agar agar, wat ik gewoon bij Albert Heijn in het Aziatische schap kocht.

Frisse mango

Want bij die romige kokos, pas zoete mango echt perfect. Om ervoor te zorgen dat het laagje ook stevig bleef, gebruikte ik hier ook agar agar voor. Dit had ik nog nooit eerder gebruikt, maar dat is dus helemaal niet moeilijk. Gewoon poeder oplossen en goed roeren. Het makkelijkst is om dit recept een aantal uren of een avond van te voren te maken, zodat het goed op kan stijven. Echt perfect voor wanneer je een etentje hebt.

vegan panna cotta met mangosaus www.jaimyskitchen.nl
Recept: vegan panna cotta met mango en kokos

Hoeveelheid: 3 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur opstijven

Ingrediënten:

1 mango
400 ml kokosmelk
1 tl suiker
1 tl vanille extract
2 tl agar agar
munt voor de garnering
water

Benodigdheden:
Keukenmachine of staafmixer

Bereiding:

  1. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de suiker hieraan toe. Wanneer de kokosmelk bijna kookt voeg je vanille extract toe en 1 theelepel agar agar. Roer goed door en giet de kokosmelk in 3 glaasjes. Zet nu in de koelkast en wacht tot deze een beetje opgestijfd is.
  2. Snijd de mango in stukken en pureer dit tot een gladde massa. Verwarm de mango nu ook in een pannetje en voeg eventueel een beetje water toe om het dunner te maken. Voeg 1 theelepel agar agar toe en verwarm door. Verdeel dit nu over de de laag met kokos panna cotta.
  3. Laat opstijven, garneer met verse munt en de panna cotta is klaar!

Recept: Vegan panna cotta met mango en kokos

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.