Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bananenbrood met matcha

Bananenbrood met matcha

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • 1 tl volle bakpoeder
  • 115 gr zachte boter
  • 115 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl matcha poeder
  • snuf zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit bananenbrood is heerlijk fluffy en ziet er té gek uit door het marmer effect. Het groene is namelijk matcha, oftewel groene theepoeder.

Krijg je al trek in dit mooie bananenbrood? 

Bananenbrood met een twist door matcha

Telkens wanneer ik weer een recept met matcha maak, krijg ik het gevoel dat ik moet uitleggen wat matcha is. Ik postte op Instagram ook een kleine sneak peek van het recept en toen kreeg ik ook al een aantal vragen over matcha en wat het is. Matcha is dus groene thee poeder, waar ik persoonlijk in Japan kennis mee maakte. Hier lees je alles over matcha, mocht je er meer over willen weten. In dit recept geeft de matcha een lekkere subtiele smaak, groene thee smaak dus. Daarnaast geeft het natuurlijk een ontzettend tof effect door de verschillende kleurtjes.

Ben je opzoek naar meer inspirerende bak recepten, klik dan snel hier, specifiek opzoek naar matcha? Klik dan snel hier.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk. Breek hier de eieren in en klop deze flink met een garde. Voeg hierbij de vanille aroma.

Stap 3

Neem een andere kom en zeef hierin de bloem en het bakpoeder. Voeg ook een snuf zout toe. Smelt de boter en voeg hierbij de suiker. Mix goed tot dit een geheel is en voeg bij het eimengsel. Voeg nu het eimengsel met de suiker en boter samen met het bloem en meng dit tot een glad geheel.

Stap 4

Haal nu een derde van het mengsel uit de kom en voeg dit in een apart kommetje. Zeef hier het matcha poeder overheen en meng goed tot de matcha goed verdeeld is.

Stap 5

Vet de bakvorm in en voeg de helft van het blanke mengsel in de bakvorm. Voeg de helft van het matcha mengsel hierover heen en gebruik een satéprikker of eetstokje om een beetje het blanke en matcha mengsel te mengen. Niet teveel!

Stap 6

Voeg de overige helft van het blanke mengsel hier overheen en voeg daarop het laatste deel van het matcha mengsel. Meng wederom een klein beetje met een prikker.

Stap 7

Bak de cake af in 40 minuten of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Laat goed afkoelen en snijd het bananenbrood in plakjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet banaan cake tussendoortje bananenbrood matcha verjaardag cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴