Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mango MonChou cheesecake in glaasje

Mango MonChou cheesecake in glaasje

Bereidingstijd: 20 min.

Opstijven: 60 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 200 gr Monchou
  • 120 gr Kandij koeken (Bastogne)
  • 250 gr slagroom
  • 300 gr mango blokjes
  • 2 el suiker
  • 1 tl citroensap
  • een paar takjes munt

Keukenhulpjes:

  • 5 glaasjes
  • Keukenmachine of Mixer
  • Hakmolen of staafmixer

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke romige en fruitige Monchou cheesecakes in glaasjes, zijn een onwijs lekker tussendoortje of nagerecht. De no-bake cheesecakes zijn snel gemaakt en vol van smaak!

No-bake Monchou cheesecake in glaasje

Deze heerlijke desserts zien er onwijs leuk uit om te serveren voor je gasten. Daarnaast zijn ze snel gemaakt, omdat deze niet gebakken hoeven te worden, maar slechts minimaal een uur opstijven in de koelkast. Monchou is een heerlijke roomkaas, die met verse mango puree op smaak gebracht wordt. Zo krijg je een lekker tropisch dessert met krokante koekkruimels!

Makkelijk toetje in een glaasje

Dit is een heerlijk toetje, waar je bijna iedereen blij mee zult maken. Je kunt dit eventueel ook met aardbeien, frambozen of perzik maken. Allemaal lekker. Iedereen krijgt een eigen glaasje en dat ziet er natuurlijk erg leuk uit aan tafel. Dus ben je op zoek naar een makkelijk, simpel maar lekker toetje? Maak dan deze Mango monchou cheesecake! 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Voeg de helft van de blokjes mango in een keukenmachine en hak tot een gladde mango puree. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.

Stap 2

Voeg slagroom met suiker toe in een  mengkom en klop stijf met een mixer, dit kan ook met een KitchenAid. Haal de stijve slagroom uit de mengkom en houd apart. Voeg nu de Monchou in de mengkom en klop luchtig. Voeg dan de mango puree en het citroensap toe en meng tot een geheel. Voeg hierbij de slagroom en meng nog één keer kort met de mixer.

Stap 3

Kruimel de koekjes fijn en voeg deze onderin de glaasjes. Verdeel hier het Monchou mengsel aan toe en maak af met kleine blokjes mango. Voeg een takje of blaadje munt toe en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

monchou bastogne zoet mango zomer dessert diner cheesecake nagerechten roomkaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴