Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Koffie variatie

Koffie variatie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit zijn allemaal varianties op een kopje koffie.

Start van de dag

Mijn dag begin ik het liefst met een lekker kopje koffie. Het bijvoeglijk naamwoord lekker hoort hier echt bij, want ik ben niet van de simpele zwarte filter koffie. Nee, ik wil lekker melkschuim, nespresso koffie, soms een lekker smaakje erbij. Daar houdt het dan ook wel op, want kom mij niet met slagroom aanzetten en caramel stukjes er bovenop. Dat vind ik dan weer te ver gaan. Kijk mee naar mijn favoriete koffie variaties.

IJskoffie met gecondenseerde melk

Icecoffee met gecondenseerde melk

Wat heb je nodig?

- melk - koffie - gecondenseerde melk - ijsklontjes

Hoe maak je het?

Daar hoeven we niet lang over te praten. Zet een normaal kopje koffie, alleen nu in een groot glas. Voeg veeeeeel ijsklontjes toe aan de koffie, vul het glas af met met en voeg naar smaak wat gecondenseerde melk toe. Let op, dit is zoet!

Cappuccino met kaneel en honing

Koffie met kaneel en honing

Dit is echt mijn favoriet. De honing maakt dit wel zoet, dus zeker niet een koffie voor elke dag, maar op een zaterdagmorgen vind ik dit echt heel lekker. Trouwens, in Madrid zag ik vaak kaneel bij de koffie, daar heb ik de inspiratie vandaan.

Wat heb je nodig?

- een cappuccino (dus koffie en melkschuim) - kaneel - honing

Hoe maak je het?

Wederom; easy peasy! Neem een glaasje en voeg daarin een klein laagje honing. Let op; honing is zoet, dus weer niet te royaal. Maak nu een 'normale' cappuccino. Bovenop de melkschuim strooi je nu wat kaneel in plaats van cacaopoeder. Hmmm! Genieten.

Monin Siroopjes

monin

bron

Dit is niet echt creatief, helemaal niet eigenlijk, maar wat is het lekker. De siroopjes van Monin zijn echt goddelijk, het tovert je basic koffie, cappuccino of latte om in iets speciaals. Mijn favoriet is toch echt amandel en caramel vindt ik wel érg zoet.

Dit waren mijn koffie variaties die ik het meeste drink, zoals ik net al vertelde zijn dit voor mij echt 'weekend' koffies, een kleine verwennerij. Oke, ik geef toe. de Monin siroop gebruik ik doordeweeks ook wel eens in mijn koffie-to-go!

Liefs Jaimy

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet kaneel foodtalk koffie cappuccino melkschuim honing ijskoffie koffievariaties food inspiratie kooktips

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴