Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tropische Havermout

Tropische Havermout

Personen:


Ingrediënten

  • 40 gr havermout
  • 200 ml soja melk
  • 0.5 mango
  • 1 banaan
  • 2 el geraspte kokos
  • olijfolie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ontbijt saai? No way! Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Jaja, dat weten we nu wel. In Nederland zijn we vaak te gehaast in de ochtend om écht de tijd te nemen om te ontbijten.

Tropische ontbijt 

Toen ik in India woonde, kwam mijn collega mij iedere dag ophalen om samen naar het werk te gaan. Elke ochtend stuurde hij me een sms’je met daarin de tijd dat hij er -ongeveer- zou zijn. Dit was nooit hetzelfde! De ene dag was het 9.00 uur, de volgende dag 10.30 uur en soms ergens tussen die tijden in. Dit heeft alles te maken met het uitgebreide ontbijt dat zijn moeder elke ochtend kookt. Tientallen verschillende bakjes met sausjes, curry, rijst, aardappel, ei en natuurlijk Indiaas brood zoals Chapati. Goed, ik dwaal een beetje af, maar mijn punt is dat in bijvoorbeeld India ontbijt echt de belangrijkste en grootste maaltijd van de dag is. Voor mij is dit soort ontbijt een beetje te heftig. Waar ik wel enorm van kan genieten is havermout. Het o-zo-hippe havermout, want er zijn honderden recepten over te vinden. Dit is mijn tropische havermout, een van mijn favoriete havermout versies.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de melk in een pannetje.

Stap 2

Wanneer de melk warm is, voeg je de havermout toe en laat je het zachtjes koken. Dit heeft ongeveer 10 minuutjes nodig op middelhoog vuur.

Stap 3

Roer kort door en voeg ongeveer 1,5 eetlepel geraspte kokos aan de havermout toe.

Stap 4

Ondertussen verwarm je een koekenpan en snij je de banaan in plakjes.

Stap 5

Bak de banaan met een paar drupjes olijfolie goudbruin.

Stap 6

Voeg de mango toe aan je havermout en roer goed door zodat de mango ook verwarmt.

Stap 7

Serveer je havermout in een kommetje met de gebakken banaan bovenop en maak het af met de overgebleven kokosrasp.

Stap 8

Smakelijk en een fijne dag vandaag!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet banaan ontbijt havermout mango

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴