Appeltaart muffins
Appeltaart muffins
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
Appelvulling:
- 200 gr appels
- 100 ml water
- 2 tl bloem
- 1 klein klontje boter
- 1 el suiker
- 1 tl citroensap
- 1 tl kaneel
Topping:
- slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 el gehakte walnoten of amanden
Muffins en appeltaart worden in dit recept met elkaar gecombineerd, samen met een lekkere toef slagroom. Een heerlijke verwennerij voor als je zelf iets wilt bakken.
Zelfgemaakte appeltaart muffins
Muffins en appeltaart zijn beide heerlijke zoete verwennerijen en in dit recept combineer ik deze twee! De vulling is gemaakt van een appel compote die op smaak gebracht is met kaneel. Daarom doet het recept aan een appeltaart denken. Ook de slagroom is natuurlijk onmisbaar voor bij de muffins.
LET OP: Je hebt om dit recept te maken het recept basis muffins voor nodig.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 190 graden.
Stap 2
Bereid nu de basis muffins. Neem een kom voor de droge ingrediënten en meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout goed.
Stap 3
Smelt de boter. Neem een andere kom voor de natte ingrediënten en voeg hierbij de eieren, het vanille extract en ook de suiker. Klop dit met een garde (of in een Kitchen Aid) luchtig.
Stap 4
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot alles gecombineerd is tot een beslag.
Stap 5
Indien je een siliconen muffin vorm of papieren vormpjes gebruikt, is invetten niet nodig. Gebruik je een muffin bakblik, vet deze dan goed in.
Stap 6
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter in de pan en voeg hierbij ook de suiker. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg dan kaneel en citroensap toe. Meng bloem met water en voeg dit erbij voor een iets stevigere appelcompote. Dit is klaar als het een beetje plakkerig is. Laat volledig afkoelen.
Stap 7
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins af in 18-20 minuten. Test de muffins door met een prikker erin te prikken. Indien de prikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar!
Stap 8
Laat de muffins afkoelen en snijd vanuit boven in het midden een beetje cake eruit en vul dit met ongeveer een theelepel van de appelcompote. Klop de slagroom op met de klopfix, eventueel een beetje suiker en voeg op de muffins. Strooi een beetje gehakte walnoten over de muffins.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link