Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Muesli bars met rode bessen jam

Muesli bars met rode bessen jam

Bereidingstijd: 30 min.

Opstijven 15 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 150 gr walnoten
  • 150 gr amandelen
  • 75 gr havermout
  • 250 gr (Medjoul) dadels
  • 50 gr gedroogde cranberry
  • 50 gr kokosolie
  • 180 gr Pure chocolade

Rode bessen jam

  • 300 gr rode bessen
  • 3 el geleisuiker

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze muesli bars zijn lekkere tussendoortjes. Ze zijn gemaakt van dadels, noten en havermout en hebben een laagje zelfgemaakte rode bessen jam.

Zelfgemaakte rode bessen jam

De jam maak ik zelf en heb ik inmiddels op twee verschillende manieren gemaakt. Ik zou zeggen dat de makkelijkste manier is om rode bessen met geleisuiker te verwarmen. Een andere manier is om de rode bessen jam te maken met 3 eetlepels agave siroop en twee eetlepels chiazaad. Die laatste twee ingrediënten heb ik altijd in huis en geleisuiker niet. Beide een lekkere manier van het maken van rode bessen jam. De jam op basis van geleisuiker zou ik zelf twee weken in de koelkast bewaren en de variant met chiazaad 5 dagen. 

Muesli bars als tussendoortje

Met dit recept maak je een goede hoeveelheid, dus ik vries altijd een deel in. De bars zijn een lekker zoet tussendoortje en kun je bijvoorbeeld een paar uur voordat je bezoek krijgt uit de vriezer halen. Ze vielen hier bij ons bezoek in de smaak!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met de rode bessen van Berrybrothers.

Bereiding

Stap 1

Maak de rode bessen jam door eerst alle bessen van het takje te rissen en af te spoelen. Voeg in een kleine koekenpan en voeg hierbij de geleisuiker. Laat dit op laag vuur pruttelen tot je een jam-achtige structuur hebt. Als je een streep door de jam trek en zie je dat de streep niet meteen verdwijnt? Dan is de jam klaar. Laat goed afkoelen.

Stap 2

Maak het muesli mengsel door de dadels, cranberry, kokosolie, havermout, walnoten en amandelen en hak tot een plakkerige consistentie. 

Stap 3

Neem de ovenschaal en maak het bakpapier met een paar druppels water nat. Op deze manier kun je het bakpapier goed vormen en in de ovenschaal leggen. Verdeel de helft van het muesli mengsel in de ovenschaal. Voeg nu een laag van de afgekoelde rode bessen jam toe. Het kan zijn dat je een beetje overhoudt, bepaal zelf de hoeveelheid aan de hand van jouw ovenschaal. Voeg de andere helft van het muesli mengsel toe en druk goed, maar voorzichtig aan.

Stap 4

Verwarm de chocolade au-bain-marie en voeg als laatste de chocolade er overheen. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast of tot de chocolade hard is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet havermout walnoten hapjes & snacks amandelen rode bessen bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴