Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Rijst recepten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Rijst salade met mango en feta

Recept rijst salade met mango en feta

Op zoek naar een frisse en zomerse salade, die toch voldoende vullend is? Dan is dit recept voor rijstsalade met mango en feta wellicht iets voor jou!

Verschillende soorten rijst

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten rijst, die geschikt zijn voor verschillende bereidingen. Hieronder wil ik kort even toelichten welke soorten rijst er zijn en welke geschikt zijn voor dit koude salade recept.

Zilvervliesrijst:

Dit is rijst waarbij het vliesje nog om de rijst heen zit. Doordat het vliesje er nog omheen zit, bevat het meer voedingsstoffen en vezels. Deze rijst wordt ook welk bruine rijst of volkoren rijst genoemd. Een stevige rijst die zeker geschikt is voor deze salade.

Witte rijst:

Hier zijn echt veel verschillende soorten van denk aan: basmatirijst, jasmijnrijst en pandanrijst. Denk ook aan de korte korrel rijstsoorten zoals risotto of paella rijst. Wil je witte rijst gebruiken in dit recept, zorg dan dat je een droogkokende, lange korrel gebruikt, zoals basmati rijst. Kies in ieder geval geen plakkerige rijst.

Rode rijst:

Een heerlijke rijstsoort die rood van kleur is en een lange korrel heeft. De rijst is ongepeld en nootachtig van smaak. Mijn favoriete rijstsoort voor dit recept, mede omdat deze een iets stevigere bite heeft.

Recept rijst salade met mango en feta www.jaimyskitchen.nl
Recept: Rijst salade met mango en feta

Hoeveelheid: 3 porties
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

180 gr rijst (rode, witte of zilvervlies)
125 gr feta
1 mango
100 gr cherrytomaat
½ komkommer
50 gr sla

Dressing:
1 citroen
3 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water en laat de rijst uitlekken.
  2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes. Schil de mango en snijd blokjes hier van. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Verdeel de sla in een kom en voeg hierbij de komkommer en gehalveerde cherrytomaatjes. Verdeel ook de rode rijst over de salade en meng goed. Brokkel de feta kaas over de salade heen.
  4. Meng de ingrediënten van de dressing en meng de dressing door de salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.