Kerstrecepten/ Lunch/ Ontbijt/ Pasen/ Vis

Recept: Croissant krans met gerookte zalm, doperwten en roerei

Kerst Krans brunch recept met zalm en ei www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is perfect voor tijdens de kerst brunch. Heerlijk gevuld met gerookte zalm, doperwten en roerei in knapperig croissant deeg. De krans vorm steelt de show op tafel. De ouwels met Jaimy’s Kitchen geeft deze krans een persoonlijke touch, zo vind ik het extra leuk om deze krans te serveren aan mijn gasten.

Heerlijk brunch recept voor Kerst

Je kunt dit zeker als ontbijt, lunch of brunch serveren tijdens de feestdagen. Het ziet er toch ook onwijs feestelijk uit? Met de ingrediënten kun je een beetje spelen. Denk aan de gerookte zalm inwisselen voor spekjes of hamreepjes. Ook kun je doperwten inwisselen voor spinazie, ook ontzettend lekker! Je zou ook tomaatjes kunnen toevoegen aan het recept.

Croissant deeg Kerst recept brunch met zalm www.jaimyskitchen.nl
Primus Ouwel
met Jaimy’s Kitchen

Dit vind ik dus écht te gek. Mijn naam op deze heerlijke kerstkrans! Dit is een mega leuke persoonlijke touch aan het gerecht, iedereen mag weten dat ik deze gemaakt heb, yes! Eigenlijk wist ik helemaal niet dat ik dit kon doen, zo’n persoonlijke stempel op mijn gerechtje zetten. Het leuke is dat jij dit thuis ook kunt doen, je kunt jouw eigen ouwels bestellen. Een leuke persoonlijke boodschap op een taartje of net zoals ik op deze croissant krans.

Kerst krans van croissantdeeg met zalm en roerei www.jaimyskitchen.nl
Recept: Croissant krans met gerookte zalm, doperwten en roerei

Hoeveelheid: 1 krans, ongeveer 12 stukken
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd.

Ingrediënten:

2 blikjes croissant deeg
6 eieren + 1 extra losgeklopt ei om het deeg mee in te strijken
150 gr gerookte zalm
100 gr doperwten
een scheutje kookroom (ik gebruik haver room)
2 el maanzaad
Peper en zout
Italiaanse kruiden

Benodigdheden:
Bakpapier
een kommetje of glas

Bereiding:

RECEPT CROISSANT KRANS www.jaimyskitchen.nl

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Blancheer de doperwten een paar minuten en zet aan de kant.
  3. Maak een roerei door de eieren te klutsen met een scheutje room. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Bak het roerei langzaam gaar en voeg als dit gaar is de doperwten toe.
  5. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
  6. Haal het croissant deeg uit de verpakking en maak de driehoeken los van elkaar.
  7. Zet een klein kommetje of een groot glas in het midden op een vel bakpapier, al op de bakplaat. Leg om het kommetje heen de lapjes croissant deeg, zodat ze elkaar overlappen. Verdeel het ei rondom het kommetje in een ronde krans. Verdeel hier de zalm overheen.
  8. Vouw nu alle puntjes naar binnen en druk een beetje dicht aan de binnenkant. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en verdeel hier het maanzaad overheen. Leg hier 1 of een paar ouwels op. Bak de krans af in ongeveer 20 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply