Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Bladerdeeg rolletjes met asperge en Parmezaanse kaas

Recept hapjes groene asperge en bladerdeeg www.jaimyskitchen.nl

Het is tijd voor feestelijke hapjes, die perfect zijn als amuse tijdens de kerst borrel of het kerstdiner. Deze groene asperges in krokant bladerdeeg met Parmezaanse kaas zullen zeker een succes zijn bij je gasten!

Amuse, hapje of tussendoortje

Dit zijn mijn favoriete hapjes om te maken eigenlijk. Kleine hapjes die er leuk uitzien en natuurlijk erg lekker zijn. Ik vind het heel leuk om dan een aantal van dit soort hapjes te maken. Perfect voor je gasten wanneer je een diner party organiseert! Deze hapjes kun je dan als amuse serveren voordat het echte diner begint. Natuurlijk kan dit ook als lekker tussendoortje, een hartige snack. Mocht jij hier net zo gek op zijn als ik, dan vind je deze bladerdeeg hapjes met asperges en brie misschien ook lekker!

Een veganistische variant

Wil je een veganistische variant maken? Dat kan. Zorg dan dat je vegan boter gebruikt. Wist je al dat de meeste varianten van kant-en-klaar bladerdeeg vegan zijn? Natuurlijk moet je dan de roomboter variant laten liggen en goed naar de verpakking kijken. Je kunt de Parmezaanse kaas ook goed vervangen voor sesamzaadjes, maar zorg er dan voor dan je iets meer zout toevoegt.

Recept hapjes groene asperge en bladerdeeg www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bladerdeeg rolletjes met asperge en Parmezaanse kaas

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

10 velletjes bladerdeeg
10 groene asperges
20 gr Parmezaanse kaas
boter voor het bladerdeeg
grof zout
Balsamico stroop

Bereiding:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden.
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien voor 5-10 minuten
  3. Snijd de harde uiteinden van de asperge eraf. Een andere tip is om de uiteinden te knakken, de asperge zal precies op de plek breken waar het houtige stuk eindigt.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Halveer de vellen bladerdeeg. Neem voor elke asperge een half velletje bladerdeeg. Rol de asperge in het bladerdeeg en druk de uiteinden goed dicht. Leg de rand aan de onderkant op een bakplaat met bakpapier. Vet een beetje in met boter, strooi een beetje klein grof zout en Parmezaanse kaas er overheen. Bak de asperges af in ongeveer 20 minuten.
  6. Serveer de asperges met een beetje Balsamico stroop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.