Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Mosselen met bier

Mosselen met bier www.jaimyskitchen.nl

Samen met mijn broertje heb ik mosselen gemaakt! Eerlijk is eerlijk, dit is meer zijn recept dan die van mij. Hij kwam met het idee om de mosselen met een licht biertje klaar te maken met frisse smaken. Daarom kiezen we voor dit biertje met appel & citroengras. En het resultaat mag er wezen!

Hoe maak je de lekkerste mosselen?

Mosselen is eigenlijk easy peasy om te maken en ze zijn echt onwijs snel klaar. Het enige wat veel tijd kost is het controleren van de mosselen en het schoonmaken. Let ook goed op want soms reageren de mosselen niet, gaan ze niet dicht en als je deze later nogmaals controleert gaan ze wel ineens dicht. Niet te snel iets weggooien dus. Aan de andere kant, bij twijfel nooit eten, kun je goed ziek van worden!

Dan, de groenten die we kozen zijn vrij basis, maar echt een lekkere combinatie met de mosselen vinden wij. Never change a winning team toch? De groenten ook zeker opeten hé, deze zijn echt heerlijk beetgaar! Ok, het recept hier onder!

Eerder schreef ik een blog over hoe je hoe lang je mosselen moet koken en allerlei andere tips voor het koken van mosselen.

Mosselen met bier www.jaimyskitchen.nl
Recept: Mosselen met bier

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

2 kg mosselen
1 flesje Hertog Jan Bastaard appel & citroengras (of ander bier)
2 wortelen
3-4 stengels bleekselderij
2 uien
peper en zout
een paar takjes peterselie

Bereiding:

 1. Schil de bleekselderij en de wortelen en snijd in plakken. Snijd ook de uien grof en hak de peterselie.
 2. Controleer alle mosselen. Een beetje open? Even goed tikken en kijken of ze dicht gegaan zijn. Leg ze anders even apart en probeer op het einde nog een keer. Haal de baardjes eraf en borstel de mosselen schoon.
 3. Neem een grote pan, voeg daar het flesje bier aan toe, de groenten, mosselen en een beetje peper en zout. Zet de pan aan en laat ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan klaar stomen. De mosselen zijn klaar wanneer ze open staan.
 4. Serveer de mosselen met de groenten, want die zijn lekker beetgaar.

Voor erbij: sausjes! Denk aan; mosterd-mayonaise, aoli of truffelmayonaise.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vissoep thais | Jaimy's Kitchen
  19 juni 2018 at 22:20

  […] week plaatste ik een recept voor klassieke mosselen met een twist, namelijk met bier gemaakt. Wat ik gedaan heb is een extra grote portie gemaakt en […]

 • Reply
  Hoe (lang) kook je mosselen? Recepten + tips | Jaimy's Kitchen
  4 oktober 2018 at 08:00

  […] Mosselen met bier […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.