Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel

Vegetarische Mexicaanse kapsalon www.jaimyskitchen.nl

Dit is een gezonde en voedzame variant van kapsalon met guacamole en zoete aardappel! Een vegetarisch recept met zwarte bonen en allerlei heerlijke toppings.

Een gezonde kapsalon

De welbekende kapsalon is natuurlijk geen gezonde maaltijd. Frietjes, veel vlees en veel kaas. Er zit dan wel een beetje sla bij, maar het is ver van gezond! Deze variant is een heerlijke en gezonde variant van kapsalon. Daarnaast is het een vegetarisch recept en heeft het een heerlijk Mexicaans tintje. Denk hierbij aan guacamole, limoen en zure room bij deze kapsalon. Daarnaast zitten er frietjes van zoete aardappel bij, lekker toch?! 

Vegetarische Mexicaanse kapsalon www.jaimyskitchen.nl
Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

450 gr zoete aardappel
400 gr zwarte bonen
2 tomaten
1 rode ui
300 gr mais
1 avocado
10 gr koriander
1 limoen
50 gr geraspte kaas
75 gr zure room
½ tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
peper en zout
chili vlokken naar smaak
2 el olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd frietjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en olijfolie. Voeg chilipoeder of vlokken toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappel frietjes.
  2. Snijd parten van de rode ui en verdeel deze ook over de bakplaat. Bak vervolgens 30 minuten in de oven.
  3. Snijd kleine blokjes van de tomaten, spoel de mais en voeg de helft van de mais bij de tomaten blokjes. Hak koriander fijn en meng de helft van de gehakte koriander erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snijd limoen in partjes en pers de helft van de limoen over de salsa.
  4. Prak de avocado fijn, verdeel de andere helft van de koriander er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Spoel de zwarte bonen af.
  6. Haal de zoete aardappel frietjes na 30 minuten uit de oven. Verdeel zwarte bonen en mais de zoete aardappel frietjes. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak nog ongeveer 3-5 minuten in de oven.
  7. Serveer de kapsalon met tomatensalsa met guacamole, zure room en partjes limoen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.