Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoete aardappel gnocchi

Zoete aardappel gnocchi

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 550 gram zoete aardappel
 • 350  gram bloem
 • 100 gram corn starch (maizena)
 • Saus
 • Alpro Soya Cuisine room
 • een half bosje salie
 • 1 -2 teentjes knoflook
 • peper & zout

Topping:

 • pijnboompitjes
 • rucola melange
 • geroosterde paprika's

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een prachtig gerechtje is het geworden vind ik zelf. Gnocchi is echt best eenvoudig om te maken, maar ik wilde wel een uniek recept. Daarom maakte ik zoete aardappel gnocchi, welke ook nog eens helemaal vegan is. Ik geef ook een optie om een 'normale' gnocchi te maken met ei. Ik kreeg al een paar verzoekjes voor het recept, maar daar issie dan! 

Zelfgemaakte gnocci van zoete aardappel

Gnocchi wordt eigenlijk met ei bereid, maar dat is niet vegan. Ik vervang het ei door cornstarch oftewel mais zetmeel. Wil je dit niet? Dan kun je gewoon een ei gebruiken! Het maken van de gnocchi is perfect om op een zondagmiddag aan de keukentafel te doen, het valt reuze mee hoeveel tijd het kost! Van dit eind resultaat wordt je toch blij? Heerlijk kleurtje!

Bereiding

Stap 1

Kook eerst de zoete aardappel gaar en maak er een fijne puree van. Nu meng je de bloem en corn starch met de zoete aardappel. Doe dit in fases, want het is best lastig om precies te schatten hoeveel je uiteindelijk nodig hebt. Het deeg mag (bijna) niet meer plakkerig zijn.

Stap 2

Verdeel het deeg in 2. Verdeel dit weer in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Duw zachtjes met een vork in de deegstukjes, hierdoor hecht de saus beter aan de deegkussentjes.

Stap 3

Maar je alvast je salade klaar door rucola melange te verdelen op het bord en kleine reepjes snijden van de geroosterde paprika (rooster deze zelf of gebruik deze uit pot). Rooster de pijnboompitjes.

Stap 4

Kook de gnocchi in een pan met ruim gezouten, kokend water. Doe telkens maximaal 8-10 gnocchi's in de pan. Wanneer de boven komen drijven, zijn ze gaar. In principe zijn ze nu goed! Alleen wij gaan ze nog eens extra bakken, omdat er dan een lekker krokant laagje op de gnocchi komt.

Stap 5

Maar eerst alvast de saus klaar door de knoflook te raspen en deze samen met de salie in wat olijfolie te bakken. Blus dit af met de Alpro Soya Cuisine en hou warm op laag vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Stap 6

Bak nu de gnocchi even kort in wat olie aan. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar!

Stap 7

Voeg de gnocchi toe aan de salade, verdeel de pijnboom pitjes erover en maak af met de saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten pasta vegetarisch italiaans vegan zoete aardappel gnocchi

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴