Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indonesische bami goreng

Indonesische bami goreng

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 125 gr noedels
  • 85 gr wortel
  • 200 gr witte kool
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 5 gr verse koriander
  • 1 el ketjap
  • 0.5 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 2 eieren
  • 150 gr atjar
  • olie om in te bakken

Voor erbij:

  • Sambal
  • Kroepoek

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Bami goreng is een favoriet uit de Indonesische keuken en ook in dit Aziatische gerecht kun je heerlijke Hollandse seizoensgroenten zoals witte kool gebruiken. Een echte seizoenstopper!

Indonesisch recept bami goreng

Dit heerlijke recept voor bami goreng is geïnspireerd op de Indonesische keuken, maar dit is een makkelijke variant van deze klassieker. Een recept uit een van mijn favoriete wereldkeukens, een gerecht dat erg goed met Hollandse ingrediënten te maken is. Witte kool is namelijk een echte Hollandse wintergroente, die het hele jaar verkrijgbaar is. Een goedkope groente die een heerlijke knapperige bite in dit recept verzorgd. Het past daarom helemaal in de gedachte van koken met seizoensingrediënten. Een duurzame manier van gezonde maaltijden maken.

Zin in bami, maar niet in deze? Probeer dan deze vegetarische bami!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje, en hak de gember en knoflook fijn. Hak de koriander grof.

Stap 2

Snijd de witte kool in dunne reepjes. Schil wortel en snijd in blokjes.

Stap 3

Fruit eerst ui, knoflook en gember aan in een beetje olie en voeg na 4-5 minuten de wortel en witte kool erbij. Roerbak nog ongeveer 5-10 minuten tot de groenten zacht, maar wel nog knapperig zijn.

Stap 4

Kook in de tussentijd de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking, giet af en spoel de noedels na met koud water. Zet aan de kant.

Stap 5

Voeg nu kurkuma, komijn en ketjap bij de groenten en roerbak 1 minuut. Voeg hierbij de noedels, bak op middelhoog vuur nog een minuut lang en zet vervolgens het vuur laag. Meng nu ook de koriander er doorheen.

Stap 6

Verhit olie in een koekenpan en bak de twee eieren, maar laat de dooiers heel.

Stap 7

Serveer de noedels met een gebakken ei. Serveer optioneel met sambal en kroepoek. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel atjar vegetarisch aziatisch diner noedels goreng bami witte kool

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴