Bijgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Tortilla de Patatas

In de eerste blogpost over Madrid voorpret (klik) scheef ik al over tortilla de patatas. Het is een populair gerecht in Spanje, waar ik door mijn Spaanse huisgenoot in India mee in aanraking gekomen ben. Hij heeft mij geleerd hoe je dit gerecht maakt en dat je het op elk moment van de dag kunt eten. Yes, ik hoor je hardop denken, het werd ook als ontbijt gegeten. Mijn voorkeur gaat er naar uit om dit aardappel gerecht als bijgerecht te eten of als uitgebreide lunch. Warm, maar misschien nog liever koud!

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen of ongeveer 600 gram
– 1 of 2 uien, naar eigen voorkeur
– 2 teentjes knoflook
– zout & peper
– olijfolie
– 8 eieren

Let op, niet alle hoeveelheden op de foto kloppen met het recept. Dit is een basis recept. Je kunt verschillende groenten of kruiden toevoegen aan de tortilla, geheel naar eigen smaak.

tortilla (3)

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Bak deze aan in een flinke scheut olijfolie. De randjes mogen best een kleurtje krijgen.
  2. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook klein.
  3. Wanneer de aardappelen ongeveer 8 minuten aan het bakken zijn, voeg je de uien toe.
  4. Wanneer de uien glazig zijn, voeg je de knoflook toe en bak deze kort aan.
  5. Kluts in een grote kom de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en meng dit door de eieren.
  7. Verhit wat olijfolie in een hapjes pan en voeg het geheel in de pan. Plaats de deksel op de pan, zodat de bovenkant ook gaar kan worden. Let op, dit alles moet op laag vuur.
  8. Wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is, is de tortilla klaar.
  9. Plaats een bord of plank op de pan en keer het bord om.
  10. Klaar is je tortilla de patatas! je kunt hem nu warm of koud eten.

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply