Lunch

Recept: Toast met paddestoelen en gepocheerd ei

Gepocheerd ei; haat/liefde verhouding. De ene keer lukt het heel goed, de andere keer is het een complete mislukking. Vandaag deel ik met jullie hoe het me wél lukt om een gepocheerd ei te maken. Het ei gaat op een geroosterde boterham met heerlijke kastanje champignons. Een voedzame lunch!

Ingrediënten:

– 1 geroosterde boterham
– 5 kastanje champignons
– 3 kleine tomaten
– verse peterselie
– 1 teen knoflook
– een scheutje balsamico azijn
– peper & zout
– ei
– olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Rooster eerst de boterham en leg deze alvast klaar.
  2. Snij de champignons, tomaten en knoflook en bak deze aan in wat olijfolie.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Wanneer dit bijna kookt, voeg je een scheutje azijn toe. Wanneer het water kookt, breng je dit op lager vuur en maak je een draaikolk. Wanneer de kolk bijna uitgedraaid is, voeg je het ei toe. Dit laat je ongeveer 3 minuten koken, wanneer je de dooier nog vloeibaar wilt hebben.
  4. Voeg een scheutje balsamico azijn aan de champignons toe samen met de peper en zout.
  5. Op het laatste voeg je de peterselie toe.
  6. Presenteer het champignons mengsel op de geroosterde boterham en plaats het gepocheerde ei er oven op.
  7. Smakelijk!

DSC_0098

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Gerry
    20 april 2015 at 18:35

    Altijd leuk, al die heerlijke recepten!

  • Leave a Reply