Hoofdgerechten/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Marokkaanse Harira Soep met Kikkererwten

Dit is een echte ramadan soep, hier kwam ik achter in mijn zoektocht naar een lekker recept voor dit gerecht. Ik at namelijk een zak soep van Albert Heijn ‘Marokkaanse Harira’. En ondanks ik soep in zak of blik meestal niet lekker vind, vond ik deze heerlijk. En als iets uit een zak al lekker is, dan is het zeker weten enorm lekker wanneer je het zelf maakt. Vandaag dus het recept voor soep met linzen, kikkererwten en groenten.

Ik heb meerdere recepten gelezen, mijn eigen variant gemaakt en deze tijdens het koken naar mijn smaak aangepast. Dit is dus mijn versie van de Marokkaanse Harira, een heerlijke kikkererwten soep! Als jullie tips hebben om het nóg lekkerder te maken, hoor ik het graag!

Ingrediënten voor 1 grote pan soep:
zeker 7-8 kommen

– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 4 stengels bleekselderij
– 3 wortels
– 400 gr gekookte kikkererwten
– 200 gr rode linzen
– 1 blikje tomaten puree
– 500 ml passata
– 200 ml water
– 3 tl ras el hanout
– chili poeder naar smaak
– olie om in te bakken
– 1 citroen

Garnering:

– verse peterselie
– feta kaas

Optioneel: houd je van romige soepen, zou je ook een beetje kookroom toe kunnen voegen.

TIP: Ik vind het heerlijk om een beetje yoghurt aan de soep toe te voegen wanneer ik de soep op mijn bord opgeschept heb!

Marokkaanse Harira soep

Hoe maak je het? 

  1. Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Dit kan 5 minuten aangefruit worden in een scheutje olie.
  2. Hak de knoflook ik kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan, samen met de ras el hanout. Voeg hier dan ook de tomatenpuree aan toe en fruit dit aan.
  3. Vervolgens mag hier de passata, water en rode linzen water bij. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
  4. Na 15 minuten breng je de soep verder op smaak met peper, zout en chili. Ook voeg je de kikkererwten toe. Laat nu ongeveer 15 minuten pruttelen.
  5. Dan is de soep klaar! Garneren met feta kaas, citroensap en peterselie, wat yoghurt er doorheen en je kunt aan tafel!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply