Nagerechten/ Zoet

Tiramisu met rabarber

Tiramisu met rabarber www.jaimyskitchen.nl

Tiramisu is een heerlijk klassiek Italiaans nagerecht, maar deze tiramisu is een twist op de klassieker. Lekker zomers met rabarber, aardbeien en sinaasappelsap!

Een twist op de klassieke tiramisu

Tiramisu is natuurlijk een Italiaans gerecht met espresso en chocolade. Een heerlijk, maar ook vrij machtig dessert. In de zomer is het lekker om een iets lichtere variant van deze klassieker te maken. Daarom koos ik in dit recept ervoor om de tiramisu te maken met een zelfgemaakte rabarber compote. Je kunt mijn recept voor rabarber compote met aardbeien gebruiken.

Makkelijk dessert

Had ik ook al gezegd dat het recept makkelijk te maken is? Nou, bij deze! Daarnaast kun je de tiramisu ook goed een dagje van tevoren maken. Onwijs handig wanneer je gasten krijgt en je alvast voorbereidingen wilt treffen. De tiramisu kun je per persoon in een glaasje maken, of maak de tiramisu in een grote schaal.

Tiramisu met rabarber www.jaimyskitchen.nl
Tiramisu met rabarber

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + minimaal 4 uur opstijven

Ingrediënten:

100 gr lange vingers
2 pers sinaasappels
250 gr mascarpone
125 ml slagroom
2 el suiker

Rabarber compote
350 gr rabarber
200 gr aardbeien
3 el water
1 tl vanille

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de compote. Was de stengels rabarber en verwijder de uiteinden. Snijd de rabarber in stukken. Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd in stukjes.
  2. Voeg de 3 eetlepels water in een pannetje en voeg hierbij de vanille aroma. Voeg ook de aardbeien en rabarber in een pannetje. Voeg ook optionele suiker of honing toe. Laat dit stoven tot de aardbeien zacht zijn en de rabarber uit elkaar valt. Dit duur ongeveer 10 minuten.
  3. Zodra er geen vocht meer in de pan zit, is de compote klaar!
  4. Voeg de slagroom en suiker in een kom en klop dit luchtig op. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop wederom op.
  5. Pers de sinaasappels uit en vang op in een bakje. Doop nu een voor een de lange vingers in de sinaasappelsap. Voeg eerst een laagje lange vingers toe in het glaasje, dan een laagje compote en vervolgens een laagje van het slagroom en mascarpone mengsel. Herhaal deze stappen tot de bovenkant van het glaasje. Eindig met een lange vinger op de bovenkant.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.