Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Stoofpeertjes met twee kleuren

Stoofpeertjes met twee kleuren

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 10 stoofpeertjes
  • 2 el citroensap
  • 400 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • 150 gr witte suiker
  • 3 steranijs
  • 1 tl kurkuma
  • 4 plakjes gember
  • 1 el maïzena
  • 200 ml bessensap of rode port

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke zoete stoofpeertjes zien er feestelijk uit door de twee verschillende kleuren. Geel door kurkuma en rood door het bessensap of rode port. De peertjes staat zeker mooi op tafel tijdens het kerstdiner.

Stoofpeertjes als kerst recept

Kerst recepten zijn vaak klassiek en dat zijn deze stoofpeertjes ook. Toch vind ik het nog steeds erg lekker om stoofpeertjes te maken in de koude maanden en ook tijdens Kerstmis. Alleen vind ik het dan wel weer erg leuk om een kleine twist aan het basisrecept te geven. In dit geval is dat de mooie rode kleur aan de onderkant van de peertjes. 

Twee verschillende kleuren in één peertje, dat ziet er leuk uit toch?!

Verschillende soorten stoofpeertjes

Al eerder maakte ik stoofpeertjes. De witte stoofpeertjes die ik eerder maakte waren namelijk het basisrecept voor deze peertjes. In dat recept maakte ik er een lekkere crumble bij en in dit recept maak ik er twee-kleuren stoofpeertjes van.

Bereiding

Stap 1

Schil de peertjes.

Stap 2

Neem een pannetje en voeg hierin de witte wijn, het water, suiker, plakjes gember, steranijs, kurkuma en de suiker. Breng dit op laag vuur aan de kook. Houd dit nu tot net niet aan de kook. Leg de peertjes in het pannetje. Laat de peertjes ongeveer 45 minuten stoven.

Stap 3

Voeg vervolgens maïzena aan het pannetje en roer goed door tot er een stroperige vloeistof ontstaat.

Stap 4

Als de peertjes gaar zijn, leg deze dan in een diep bordje. Voeg hierbij het bessensap of de rode port en laat zo ongeveer 20 minuten staan zodat het sap in de peertjes trekt en zo de onderkant van de peertjes rood kleuren. Dip vervolgens de peertjes in de saus voor een mooie glans.

Stap 5

Serveer de peertjes met een beetje van de gebonden saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet winter kerst stoofpeertjes dessert diner nagerechten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴