Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa ontbijtcake met blauwe bessen

Quinoa ontbijtcake met blauwe bessen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker á 8 gram
  • 150 gr gekookte quinoa
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr havermout
  • 1 zakje bakpoeder á 5 gram
  • 150 gr blauwe bessen
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 2 el lijnzaad

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Heb jij al eens een quinoa ontbijt gehad? Deze ontbijtcake met blauwe bessen, havermout en quinoa is een perfecte start van de dag en kan warm of koud gegeten worden. Natuurlijk is dit ook onwijs lekker als tussendoortje of met ander fruit. 

Je ontbijt meal preppen met quinoa

Dit is onwijs handig! Ik maak vaker in het weekend alvast mijn ontbijt voor doordeweeks. Zo is bijvoorbeeld rijstpudding echt een favoriet van mij. In mijn voorraadkast had ik best een aantal pakjes met quinoa staan, dus ik dacht: 'Daar wil ik ook wel eens een ontbijtcake mee maken'. Daarnaast vind ik het fijn als ik mijn ontbijtcake in porties kan bewaren in de vriezer Perfect dus! Deze haal ik dan de avond van te voren eruit en heb ik de volgende ochtend een heerlijk quinoa ontbijt. Of ik kan het ook een havermout ontbijtcake noemen, want havermout mag niet missen in een ontbijtcake!

Wat is kokosbloesemsuiker?

Deze suiker wordt gewonnen uit kokosbloesem. Deze suiker is lekker van smaak, niet té zoet als je het mij vraagt. Ik gebruik deze suiker erg graag. Het andere mooie aspect aan deze suiker is dat het je lang en veel energie geeft, omdat het laag scoort op de Glycemische index. Een goede suikervervanger dus! En waar kun je die kokosbloesemsuiker kopen? Onder andere bij Holland & Barret, zeker een favo winkel van mij voor de iets specialere producten.

Blauwe bessen

Hmm, dit is heerlijk met blauwe bessen, maar kan ook erg lekker zijn met ander fruit zoals frambozen of aardbeien. Probeer dit vooral lekker uit met jouw favoriete fruit, wees creatief! Deze havermout ontbijtcake met quinoa is lekker veelzijdig.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Kook de quinoa in 10 minuten gaar en spoel vervolgens goed af.

Stap 3

Voeg de lijnzaad in een kommetje en voeg hier 2 el water bij. Dit wordt ook wel een 'flax egg' genoemd en dient als vervanging van een ei.

Stap 4

Prak in de tussentijd de bananen en voeg hierbij het bakpoeder en de vanillesuiker. Meng vervolgens de havermout, quinoa en het lijnzaad bij het bananenmengsel. Meng goed door.

Stap 5

Maak het bakpapier een beetje nat en bekleed de ovenschaal hiermee. Voeg vervolgens het mengsel in de ovenschaal en verdeel over de bovenkant de blauwe bessen. Druk de blauwe bessen een beetje erin. Strooi over de bovenkant het kokosbloesem suiker. Bak vervolgens af in ongeveer 30 minuten en klaar is je quinoa ontbijt met havermout.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet quinoa ontbijt havermout tussendoortje blauwe bessen bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴