Brownies van zwarte bonen
Brownies van zwarte bonen
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr zwarte bonen (1 blikje)
- 100 gr dadels in dunne plakjes
- 3 el cacaopoeder
- 2 el honing of agave siroop
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 1 el bakpoeder
- 2 el kokosolie
- 1 el kokosrasp
- een snuf zout
Benodigdheden:
- Bakpapier
Brownies zijn echt mijn guilty Pleasure en experimenteren ermee is onwijs leuk. De basis van deze brownies zijn zwarte bonen. Ja, echt en ze smaken er niet naar. Sterker nog, ze zijn onwijs lekker en een stuk minder ongezond. Een stuk minder natuurlijk, want gezond noemen vind ik een beetje overdreven. Maar ze zijn echt to-die-for!
Brownies gemaakt van zwarte bonen
Zoals ik al zei, brownies vind ik de bom en daarom vind ik het leuk om ermee te experimenteren. Eerder maakte ik al eens zoete aardappel brownies en nu dus deze variant. Het was best spannend om ze te maken, want het was toch wel een experiment. Na veel recepten doorlezen, besloot ik mijn eigen koers te varen. Toch bleef ik het apart vinden, want in geen enkel recept vond ik iets van bloem. De cacaopoeder en bakpoeder waren de enige vorm van droge ingrediënten. Maar ze zijn onwijs goed gelukt! Dus ik weet zeker dat jij ze ook goed zullen lukken!
Bereiding en proeven
Proef tussen het bereiden van het recept wel goed het beslag. Zelf ik vond zelf dat het best wat zoetigheid nodig had namelijk. Anders blijf je best goed het aardse van de bonen proeven. Die 2 eetlepels honing kunnen voor jou misschien wel te weinig zijn. Daarom is het goed om zelf tussendoor het beslag te proeven en aan te passen naar jouw smaak.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Voeg alle ingrediënten, op de dadels, bakpoeder en kokosrasp na, in een keukenmachine. Meng dit een aantal minuten tot een egale massa.
Stap 3
Voeg daarna in een kom en meng de dadels in dunne pakjes en het bakpoeder toe aan het beslag. Meng nu goed en rustig door.
Stap 4
Maak het bakpapier nat en bekleed je ovenschaal of bakblik hiermee. Verdeel het mengsel nu in de vorm.
Stap 5
Strooi de kokosrasp nu over het mengsel en bak de brownie af in ongeveer 30 minuten of tot wanneer een saté prikker schoon uit de brownie komt.
Stap 6
Let op, word de kokos rasp iets te donker? Leg dan een stuk aluminiumfolie over de brownie heen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link