Rabarber compote met aardbeien

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 350 gr rabarber
  • 200 gr aardbeien
  • 3 el water
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 optioneel: -2 eetlepels suiker of honing

Deze compote met rabarber is extra fruitig door de toegevoegde aardbeien. Een basis compote die erg goed toe te voegen is in allerlei gerechten zoals in de yoghurt, tiramisu of een crumble.

Een heerlijke basis compote van rabarber

Deze compote is een heerlijk basis recept om vervolgens in allerlei recepten toe te voegen. Zo is de compote erg lekker als ontbijt bij yoghurt en met een beetje granola. Verder is rabarber heerlijk in andere zoete recepten. Hieronder staan een aantal recepten met rabarber die eerder op Jaimy's Kitchen verschenen. 

Suiker toevoegen of niet?

Rabarber is een beetje zuur van smaak, daarom voeg ik in dit recept aardbeien toe. Dit maakt de compote iets zoeter, maar nog steeds vrij zuur. Mocht je hier niet van houden, kun je 1 tot 2 eetlepels suiker of honing toevoegen aan het recept. Proef de compote en bepaal hoe jij deze het lekkerst vindt. Houd er ook rekening mee hoe je de compote gaat verwerken. In een zoete tiramisu is de extra suiker wellicht niet nodig, maar in de yoghurt wel.

Bereiding

Stap 1

Was de stengels rabarber en verwijder de uiteinden. Snijd de rabarber in stukken. 

Stap 2

Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd in stukjes.

Stap 3

Voeg de 3 eetlepels water in een pannetje en voeg hierbij de vanille aroma. Voeg ook de aardbeien en rabarber in een pannetje. Voeg ook optionele suiker of honing toe. Laat dit stoven tot de aardbeien zacht zijn en de rabarber uit elkaar valt. Dit duur ongeveer 10 minuten.

Stap 4

Zodra er geen vocht meer in de pan zit, is de compote klaar!

zoet bijgerechten aardbeien rabarber compote lente nagerechten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media