Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Boekweitwafels

Boekweitwafels

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 130 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el (kokos) suiker
  • een snuf zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 140 ml kokos drink (geen melk)
  • 2 eieren (gescheiden)
  • 1 el gesmolten kokos olie of plantaardige olie

Optionele toppings:

  • Lemon curd
  • Griekse yoghurt
  • Muntblaadjes
  • Frambozen
  • Blauwe bessen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wafels van boekweitmeel, dat klinkt misschien wat onbekend, maar boekweit is een heerlijke plantsoort zonder gluten. Deze wafels zijn luchtig en fruitig door de toppings die ik koos. Heerlijk voor een verwen ontbijt.

Boekweitmeel is glutenvrij

Boekweit een plant soort? Yes, boekweit is afkomstig van een plantje, niet van een graan zoals ik in eerste instantie dacht. Echter wordt boekweit wel veel gebruikt als een graansoort. Boekweit kun je kopen als hele graankorrel, maar in dit recept gebruik ik boekweit meel. Er zijn dus allerlei verschillende boekweit producten, dus neem zeker eens een kijkje naar wat er allemaal te koop is. In het recept wordt kokos drink als ingrediënt vermeld. Dit is een plantaardige melk, dus niet een blikje met kokosmelk, deze is namelijk iets dikker en rijker van smaak.

Bereiding

Stap 1

Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, een snuf zout en suiker.

Stap 2

Neem een andere kom en meng daar de eidooiers in met het vanille aroma, kokosdrink en de gesmolten kokosolie of plantaardige olie. Meng dit nu met de droge ingrediënten.

Stap 3

Gebruik een schone kom voor de eiwitten en klop deze helemaal stijf met een mixer.

Stap 4

Vouw nu voorzichtig de eiwitten in het overige mengsel. Dit doe je voorzichtig, zodat het een luchtig mengsel blijft. Bak nu de wafels in ongeveer 3-5 minuten in een heet wafelijzer.

Stap 5

Serveer de wafels met Griekse yoghurt en lemoncurd. Top de wafels af met vers fruit en muntblaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt glutenvrij boekweit wafels

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴