Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zuurkool stamppot met appel en rookworst

Zuurkool stamppot met appel en rookworst

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr aardappel
  • 350 gr zoete aardappel
  • 400 gr zuurkool
  • 2 appel
  • 1 rookworst
  • een scheutje melk
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • een snuf nootmuskaat

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze zuurkool stamppot heeft een twist, omdat er naast gewone aardappelen ook zoete aardappelen in de stamppot verwerkt wordt. Samen met gebakken appeltjes is dit een smaakvolle stamppot!

Zuurkool stamppot tips

Met de onderstaande tips maak je de lekkerste zuurkoolstamppot:

  1. Spoel de zuurkool niet af. Hierdoor gaat smaak, maar ook een deel van de gezonde voedingsstoffen verloren. 
  2. Stoof zuurkool in een aparte pan, in een klein laagje water.
  3. Voeg iets zoets toe om de zure smaak te balanceren. Denk hierbij aan appel of ananas.

Extra tip: Voeg zuurkool eens op brood met vlees of kaas.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Schil de zoete aardappelen en aardappelen en was deze goed. Voeg in een pan en vul met water tot de aardappelen goed onder liggen. Breng aan de kook en laat ongeveer 12 minuten koken of tot de aardappelen zacht zijn.

Stap 2

Voeg de zuurkool in een pannetje met een laagje water en laat ongeveer 10-15 minuten verwarmen. Leg de rookworst in warm water en laat dezelfde tijd ongeveer verwarmen.

Stap 3

Schil de appel en snijd in partjes. Bak de appel in een beetje boter tot deze lekker zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. 

Stap 4

Giet de aardappelen af en voeg een scheutje melk en een klontje boter toe. Stamp tot een gladde puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de zuurkool toe en meng goed. Serveer de zuurkool stamppot met plakjes rookworst en de gebakken appeltjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten appel aardappel vlees & vervanger zuurkool winter diner zoete aardappel hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴