Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tortilla pizza in 3 varianten

Tortilla pizza in 3 varianten

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Pizza met Parmaham

  • 1 tortilla
  • 2 el passata
  • ½ bol mozzarella
  • een handje geraspte kaas
  • 1 el pijnboompitjes
  • verse basilicum
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Pizza met salami

  • 1 tortilla
  • 2 el passata
  • 3 plakjes salami
  • een handje geraspte kaas
  • ½ bol mozzarella
  • 2 kleuren paprika (een halve in totaal)
  • ½ rode ui
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Pizza vega

  • 1 tortilla
  • 2 el passata
  • een handje geraspte kaas
  • ½ bol mozzarella
  • ½ paprika
  • ½ rode ui
  • verse basilicum
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wellicht heb je dit al eens voorbij zien komen: wrap pizza's. Een pizza gemaakt van een tortilla. Het is een gezondere versie van de standaard pizza, helemaal wanneer je zelf de tortilla's maakt. Let wel op, het is een gezondere versie, maar dit betekent niet dat het ontzettend gezond is. Het is snel te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Hieronder mijn drie favoriete variaties!

Tortilla pizza in 3 varianten

Pizza met Parmaham

DSC_0635

Pizza met salami

De tweede variant is met vlees, namelijk salami! 

DSC_0639

Pizza vega

De derde is een vegetarische variant, mijn persoonlijke favoriet.

Wrap Pizza met Mozarella

 

Liefs Jaimy

Bereiding

Stap 1

Begin met het op smaak maken van de passata. Voeg wat peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Je kunt eventueel ook wat knoflook toevoegen als je dat lekker vindt.

Stap 2

Snij de paprika in reepjes, de rode ui in ringetjes en de mozzarella in dunne plakjes.

Stap 3

Begin nu met een laagje passata, maar hou een klein beetje afstand van de randjes. Voeg wat geraspte kaas toe en nu kun je de tortilla beleggen met ingrediënten naar keuze. De basilicum blaadjes gaan niet mee de oven in.

Stap 4

Wanneer je de tortilla belegd hebt, kan deze voor 10 minuten op 180 tot 200 graden de oven in! Even goed in de gaten houden tussendoor, maar als de salade voldoende gesmolten is en de rand een beetje knapperig is je pizza klaar.

Stap 5

Mocht je het lekker vinden: je kunt de tortilla oprollen zodat je een wrap hebt.

Stap 6

Smakelijk eten!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tortilla paprika vlees & vervanger basilicum pijnboompitten salami mozzarella wrap pizza parmaham diner wraps

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴