Tomaat en paprika soep met gehaktballetjes

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 6


Ingrediënten

  • 700 gram tomaten (liefst roma)
  • 2 paprika's
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 runder bouillonblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 120 gr pasta naar keuze

Gehaktballetjes:

  • 200 gr gehakt
  • 1 ei
  • 50-75 gr paneermeel
  • peper en zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Verse tomatensoep met balletjes, is dat voor jou ook een nostalgisch recept? Deze is lekker gevuld met pasta en daardoor een maaltijdsoep.

Zelf tomatensoep met ballen maken

Tomatensoep is altijd lekker, maar met paprika erbij is het toch net iets lekkerder. Gehaktballetjes maken de soep net iets meer vullend en dit geldt ook voor de pasta die ik toegevoegd heb. Doordat ik de paprika, tomaten, rode uien en knoflook eerst in de over doe, komt er veel smaak vrij, sla deze stap niet over!

DSC_0544

 

DSC_0542

Bereiding

Stap 1

Snij de tomaten in stukken, de paprika ook en vervolgens de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Leg dit in een ovenschaal en voeg hier wat olijfolie aan toe. Breng nog even op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en dan mag dit 20-30 minuten in de oven staan op 220 graden.

Stap 2

In de tussentijd kun je de gehaktballetjes maken. Voeg alle ingrediënten zoals beschreven bij 'gehaktballetjes' en meng dit goed. Draai nu mooie ronde balletjes in de grootte die jij het lekkerst vindt.

Stap 3

Wanneer de tomaten uit de oven kunnen, doe je dit in een pan en zet je dit nog even 5 minuten op het vuur samen met de tomatenpuree, terwijl je blijft roeren.

Stap 4

Voeg nu water toe, wees hier voorzichtig mee. Je kunt beter later meer water toevoegen dan wanneer je ineens teveel toevoegt. Los de runderbouillon blokjes op in het water. Gebruik nu de staafmixer of keukenmachine om de soep glad te maken. Nu kun je eventueel ook nog wat water toevoegen.

Stap 5

De pasta kan bij de soep, samen met de gehaktballetjes. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, zet je het vuur uit. Laat de soep nu nog 10-15 minuten staan en de pasta zal vanzelf gaar worden.

lunch tomaat hoofdgerechten gehaktballetjes paprika voorgerechten soep pasta vlees & vervanger diner
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media