Amerikaanse hotdogs

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 kleine rookworstjes
  • 2 witte broodjes
  • 4 el zuurkool
  • 3 gr peterselie
  • 3 uien
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rode wijn azijn
  • een scheutje water
  • 2 el franse mosterd
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • chili flakes naar smaak
  • gefrituurde uitjes

Dit zijn lekkere Amerikaanse hotdogs met zuurkool, worstjes en lekkere toppings

Zelf Hotdogs maken

Als je aan een typisch Amerikaans gerecht denkt, dan is het toch wel hotdogs. Of ik het een gerecht mag noemen, dat weet ik eigenlijk, maar een hotdog stand is toch lekker Amerikaans. Mijn favoriete topping is sowieso zuurkool, heerlijk vind ik dat! Mocht je nog wat variaties op hotdog recpten willen kijk dan eens bij de onderstaande hotdog recepten:

Bereiding

Stap 1

Meng de mosterd met paprika poeder en chili flakes naar smaak. Let op, deze kunnen spicy zijn. Als je een tube hebt om de mosterd in te doen; perfect, dan kun je de hotdog perfect dresseren.

Stap 2

Dan de uien-tomaten relish. Snijd uien in halve ringen en fruit deze in een klontje boter aan. Hak een teentje knoflook en voeg toe. Voeg de tomatenpuree toe zodra de uien glazig zijn. Fruit deze even goed mee, dat haalt de zurigheid uit de puree weg. Voeg een scheutje rode wijn azijn en een scheutje water toe. Bllijf goed roeren en voeg water toe indien de relish iets te droog wordt.

Stap 3

Leg de rookworstjes in een pannetje met net-niet-kokend water, zodat de worstjes warm worden. Niet koken!

Stap 4

Hak peterselie fijn. Verwarm de zuurkool in een pannetje en voeg na een paar minuten gehakte peterselie toe.

Stap 5

Snijd de broodjes in vanuit de bovenkant. Leg het worstje in de snede. Voeg daarop de uien-tomaten relish, daarna de zuurkool en maak af met de mosterd. Maak de hotdogs af door er wat crunchy gefrituurde uitjes overheen te strooien.

lunch tomaat hoofdgerechten hotdog vlees & vervanger zuurkool
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media