Herfstsalade met vijg
Herfstsalade met vijg
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 vijg
- 30 gr rucola
- 25 gr pecannoten
- 50 gr geitenkaas
- 1 kleine rode ui
- 100 gr kastagne champignons
- 75 gr spekjes
- 0.5 tl tijm
- 0.25 komkommer
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing
- 1 tl rode wijn azijn
- peper en zout
Een heerlijke herfstige salade met rucola, gebakken paddenstoelen, geitenkaas en een vijg.
Zelf een recept met lekkere vijgen maken
Vijgen kun je zowel in zoete recepten als in hartige recepten verwerken. In dit recept combineer ik het in een lekkere salade met onder andere geitenkaas en paddenstoelen. Een échte herfstige salade is het geworden. Voor mij is dit voldoende als avondmaaltijd, maar serveer er gerust wat brood of soep bij.
Bereiding
Stap 1
Bak de spekjes uit in de pan. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken; er komt genoeg vet uit de spekjes. Schep de gebakken spekjes uit de pan, maar laat de olie in de pan zitten.
Stap 2
Snijd de rode uien in ringen. Snijd de champignons in plakjes of partjes en bak deze in de olie van de spekjes.
Stap 3
Neem een dunschiller of kaasschaaf en maak linten van de komkommer.
Stap 4
Verdeel de rucola over het bord, leg de komkommer linten in rolletjes erop en voeg de champignons , de rode ui en pecannoten toe.
Stap 5
Snijd de vijg in vieren, maar niet helemaal tot de onderkant. Leg op de salade en verdeel ook de geitenkaas er over.
Stap 6
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kleine potje toe te voegen en flink te schudden. Sprenkel de dressing over de salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link