Broodje met zoet zure gehaktballetjes
Broodje met zoet zure gehaktballetjes
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 18 gehaktballetjes volgens het recept
- 4 pistolets
- 0.5 komkommer
- 30 gr rucola
- 2 rode uien of sjalotten
Heerlijk weekend lunch gerecht met zelfgemaakte gehaktballetjes in een zoet-zure saus. Laatst maakte ik al de gehaktballetjes en nu laat ik je zien hoe je op een eenvoudige manier deze gehaktballetjes kunt serveren.
Zelf een lekker broodje gehaktbal maken
Eenvoud is hier het belangrijkste want de gehaktballetjes in de saus hebben al lekker veel smaak. Het frisse van de komkommer is dus een lekkere toevoeging samen met het pittige van de rucola. Maak je eigen gebakken uitjes voor extra crunch. Wees voorzichtig dat de gehaktballetjes niet op zijn voor de broodjes klaar zijn ;).
Hoe maak je de gehaktballetjes?
Gebruik voor dit gerecht de gehaktballetjes volgens het volgende recept: Zoet Zure gehaktballetjes. Ik kan je aanraden om een flinke portie van de gehaktballetjes te maken, want ik weet zeker dat ze snel op zijn. Voor de broodjes gebruik je dus de balletjes en dat leg je op een broodje met daarbij frisse groenten. De zelfgemaakte uitjes zijn altijd een succes!
Variatie mogelijkheid
Heb je een beetje meer tijd? Leg dan de schijfjes komkommer in een beetje azijn, aangelengd met water en op smaak gebracht met suiker en zout. Laat ze er zo lang mogelijk in liggen, zodat ze de smaak goed opnemen. Ook linten wortel zijn erg lekker erbij. Zowel vers als in het zuur. Van deze beide groenten kun je ook een grotere portie maken en een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Bereiding
Stap 1
Maak de gehaktballetjes volgens het recept boven in deze blog verwerkt.
Stap 2
Bak de pistolets af indien nodig.
Stap 3
Snijd de uien in ringen en bak deze in een scheutje olie krokant.
Stap 4
Snijd de komkommer in plakjes.
Stap 5
Serveer de gehaktballetjes warm in een pistolet met rucola, komkommer en gebakken uitjes.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link