Recept: Lamsspiezen met Yoghurtsaus
Recept: Lamsspiezen met Yoghurtsaus
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Lamsspiezen
- 250 gr lamsgehakt
- 250 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 el paneermeel
- 5 gr bladpeterselie
- 2 tl ras el hanout
- peper en zout
- 4 saté prikkers
Yoghurt saus
- 300 ml yoghurt
- 3 stengels bleekselderij
- 3 gr bladpeterselie
- 3 takjes munt
Groenten
- 3 rode paprika
- 4 (Turkse) groene punt paprika's
Deze spiezen zijn gemaakt met lamsgehakt en zijn erg lekker in combinatie met de zelfgemaakte yoghurtsaus en gegrilde paprika's. Heerlijk voor op de BBQ!
Zelf lekkere spiezen voor de BBQ maken
Het recept voor deze spiezen is eigenlijk ontwikkeld om kort te grillen en daarna verder te garen in de oven. Echter, een BBQ is hier natuurlijk ook perfect voor. Op een BBQ kun je namelijk ook de buitenkant dichtschroeien en vervolgens de binnenkant garen door de deksel even op de BBQ te leggen. Perfect zomers recept dus! Heerlijk met paprika's die je ook op de BBQ kunt grillen. Dat romige yoghurtsausje is perfect voor erbij!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Verwijder de draden van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij klein. Hak ook de munt en peterselie fijn. Meng de kruiden en bleekselderij met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de rode paprika in repen.
Stap 4
Grill de lamsspiesen in de grillpan aan beide kanten. Plaats ze in een ovenschaal en gaar de spiesen nog 15 minuten in de oven. Grill in deze tijd ook de paprika's.
Stap 5
Serveer de lamsspiezen met yoghurtsaus en gegrilde paprika's.
Stap 6
Leg de satéprikkers in water. Dit voorkomt dat de prikker zwart kleuren tijdens het grillen.
Stap 7
Rasp de knoflook en ui. Meng vervolgens de ingrediënten van het gehakt. Maak de spiezen door een klein beetje gehakt in de hand te nemen en om de satéprikker heen te vormen. Leg even in de koelkast, zodat het gehakt lekker stevig is.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link