Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Nusa Lembongan & Ceningan Travel Guide: Hotspots, hotel tips en wat te doen - Bali

In deze blog neem ik je mee naar Nusa Lembongan en Nusa Ceningan in Bali om jou mijn favoriete restaurants, dingen om te doen, waar te overnachten en de mooiste plekjes te laten zien. Deze eilanden zijn echt mijn favoriet. De vibe die hier is, dat is echt vakantie en realxen!

In deze blog kun je de volgende onderwerpen verwachten:

  • Waarom Nusa Lembongan en Nusa Ceningan?
  • Things to do
  • Food hotspots
  • Hotel tips - waar overnachten?

Oh, alle groene koppen zijn linkjes. Dat is wel zo makkelijk toch?!
Waarom Nusa Ceningan en Lembongan?

Hierom! Het is hier toch prachtig? De twee eilanden zijn verbonden met een gele brug. Beide eilanden zijn klein waardoor je ze makkelijk beide kunt bezoeken.

Things to do
Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn heerlijke eilanden om tot rust te komen, maar ook om op een actieve manier de eilanden te ontdekken!

Stranden
De stranden op de eilanden zijn echt waanzinnig. Niet alle stranden zijn geschikt om te zwemmen, maar de uitzichten zijn prachtig! Natuurlijk zijn er nog veel meer kleine strandjes, aan jou om die te ontdekken!

Mushroom Beach

Mushroom Bay www.jaimyskitchen.nl

Dit is trouwens Mushroom Beach in 2016, toen ik hier met mijn moeder was. In 2017 is dit alweer meer ontwikkeld en dat zal de komende jaren zeker verder ontwikkelen. Mushroom Beach is een hele fijne plek, maar hier komen wel veel dag toeristen, iets om rekening mee te houden! Ik heb ben hier trouwens gaan SUPPEN! Mega leuk!

Sunset Beach

Sunset Beach Nusa Lembongan www.jaimyskitchen.nl

Dit was een onwijs leuk moment. Nadat we (Anniek, Esmee, Wouter en hun zoontje Woes) heel Nusa Ceningan rond gereden hadden, wilden we een mooie plek zoeken om de zonsondergang te zien. We reden dus letterlijk de zon achterna met de scooter. We kwamen uit op kliffen net iets rechts van het strandje bij sunset beach en daar was bijna niemand. Het strand Sunset beach is dus ook zeer aan te raden voor de zonsondergang! Ligt trouwens op Nusa Lembongan

Secret Beach

Secret Beach Nusa Ceningan www.jaimyskitchen.nl

Hier maakte ik snel even een foto, want we wilden eigenlijk naar een andere plek. Dit strandje hebben we dus per ongeluk gevonden, maar ik hoor juist van veel mensen dat ze het niet kunnen vinden. Vandaar natuurlijk de naam, haha. Maar wij vonden het tussen Blue Lagoon en de Zip Line ergens. Het strandje ligt dus op Nusa Cenungan!

Dream Beach

Dream Beach nusa lembongan www.jaimyskitchen.nl

Dit strand is een populaire. Nu moet ik zeggen dat toen ik in 2016 op Nusa Lemongan was, dit strand helemaal nog niet zo extreem druk was, maar in 2017 wel. Er waren ineens ook mooie trappen naar beneden, waar ik in 2016 nog de rotsen moest trotseren, haha. Maar prachtig is het nog steeds. En er zijn leuke schommels om op te zitten!

Jungut Batu Beach

Jung Batu Beach www.jaimyskitchen.nl

Dit is het strand waar wij verbleven, dichtbij Jungut Batu Beach. Dit is het strand waar je aankomen als je de ferry vanuit Sanur neemt. Let op; er zijn ook boten die je naar bijvoorbeeld Mushroom Beach brengen. Hele leuke plek vind ik dit met veel gezellig restaurantjes en aan de rand van het strand een een paar hele mooie plaatsen om de zonsondergang te bekijken!

Scooteren
Scooteren is een must op deze eilanden, dit is een van de leukste activiteiten en een te gekke manier om de omgeving te ontdekken. De huur van een scooter zal tussen de  70.000 IDR per dag zijn (€4,60) en voor benzine betaald je per fles max. 10.000 IDR (€0,60).

Snorkelen met Manta's en koraal
Van het snorkelen heb ik geen foto's, maar dit was echt een te gekke ervaring. We betaalden ongeveer €10 voor het tripje van ongeveer 3 uur waarbij we drie plekken bezochten: Manta Point, Crystal Bay en bij de Mangrove. Op de eerste plek zagen we meteen al meerdere Manta's en ze kwamen dichtbij! Ze blijven wel een stukje onder je zwemmen, maar wat een magische beesten zijn dit! Crystal Bay heeft prachtig levend koraal, maar wees voorzichtig dat je dit niet aanraakt!

Blue Lagoon

Blue Lagoon Nusa Ceningan www.jaimyskitchen.nl
Blue Lagoon Nusa Ceningan www.jaimyskitchen.nl

Dit vond ik een van de mooiste plekjes op de eilanden. Dit is wat lastiger vindbaar en daarom iets minder druk met toeristen. Wauw, dit is echt een waanzinnige plek. Heerlijk om even te gaan kijken naar het water. Wel een beetje eng met die kliffen haha.

Duiken & chillen bij Blue Corner Dive
Must do! Lekker ontspannen in de gekleurde zitzakken aan het strand bij Blue Corner Dive. En, duik je? Dan moet je ook hier zijn! Heerlijke plek aan het strand en hier is het 'feestje' vaker. Het staat tussen haakjes want de eilanden staan (nog) niet bekend als feesteilanden. De stekker wordt er dus op tijd uitgetrokken.

Door de mangrove suppen, kajakken of met een bootje

Mangrove Nusa Lembongan collage www.jaimyskitchen.nl

Het ene jaar ging ik met een bootje door de Mangrove en in 2017 gingen we zelf met een kajak. Beide erg leuk en goed te doen. Ook heb ik mensen zien SUPPEN hier, op een board met een peddel door de mangrove. Ga het einde van de middag naar de mangrove, want dat is het moment dat het water wegtrekt en de meeste wortels van de bomen zichtbaar zijn. Het huren van een kajak of een bootje kost ongeveer 6-8 euro.

Zonsondergang kijken

Mushroom Bay sunset www.jaimyskitchen.nl

Dit is een must! Mooie plekken voor de zonsondergang zijn Mushroom Beach, Sunset Beach en Jungut Batu Beach op Nusa Lembongan. Voor Ceningan heb ik (nog) geen tips, want tot nu toe heb ik de zonsondergang alleen op dit eiland gezien!

Devils Tear

Devils Tear Nusa Lembongan www.jaimyskitchen.nl

Op de foto links zie je mij bij Devils Tear in 2017 en de andere in 2016. Devils Tear is een rotspartij waar het water tegen de rotsen aanslaat. Dat is best indrukwekkend, want het water schiet enorm hoog de hoogte in! Op de linkse foto sta ik wel aan de andere kant, omdat het behoorlijk druk was. En ik besef me dat je op de foto geen water omhoog ziet gaan, haha.

Zip Linen
Vraag mensen om je heen voor de zipline als je deze niet kun vinden. Voor een paar euro kun je de zipline af. Deze is klein, maar zeker leuk als je durft! Hier is trouwens ook een zwembad om even af te koelen. Wij zagen hier een grote schildpad in het water!

Yellow Bridge

Yellow Bridge Nusa Lembongan en Ceningan www.jaimyskitchen.nl

Als je goed kijkt, zie je dat er twee verschillende bruggen op de foto staan. Dit komt omdat in 2016, nadat ik op de eilanden geweest ben de rechterbrug ingestort is! Dit was behoorlijk heftig, want er waren doden en gewonden, maar inmiddels is er vrij snel een nieuwe, betere brug gebouwd. Dat is het werk van de rijke investeerders op de eilanden, want die hebben natuurlijk ook baat bij die brug die Nusa Lembongan en Nusa Ceningan verbind. Gelukkig is deze wel geel gebleven!

Lookout point op Nusa Penida

Nusa Ceningan Lookout Nusa penida www.jaimyskitchen.nl

Het is een heel gehobbel om hier met de scooter te komen, maar dan heb je ook een heerlijk uitzicht op Nusa Penida waar je heerlijk kunt schommelen. We waren bijna de enige toeristen op het moment dat wij hier waren.

Food Hotspots
Ben jij een foodie, oftewel, houd jij van lekker eten? Uiteraard kun je dat ook op de eilanden!

Sea Breeze Ceningan

Sea Breeze Nusa Cenengan www.jaimyskitchen.nl

Sea Breeze is een heerlijke plek om even te ontspannen in de zitzakken, heerlijke te lunchen of te schommelen. Vanuit Sea Breeze kun je ook het water in gaan en ook hier kun je weer Stand Up Paddelen. Onwijs fijne plek is dit! Dit ligt op Nusa Ceningan. 

Bali Eco Deli

Bali Eco Deli Nusa Lembongan www.jaimyskitchen.nl

Onwijs lekker en biologische maaltijden, met name ontbijt, lunch en een lichte avondmaaltijd. Deze zou ik zeker ook niet overslaan. De rijst salade met garam masala die ik hier at was onwijs lekker! Dit ligt op Nusa Lembongan.

Le Pirate

Le Pirate Nusa Ceningan www.jaimyskitchen.nl

Le Pirate is een heerlijke plek om te logeren, in het zwembad te zwemmen, te eten of gewoon te genieten van het uitzicht. De maaltijden die ze hier uit de keuken toveren zijn echt te gek! Ontzettend pure en verse ingrediënten worden er gebruikt! Dit ligt op Nusa Ceningan.

The Deck
De deck is  iets meer een fancy plek. Je zit hier heerlijk en kijkt uit over het water met goed eten. Een plek om na een lange dag heerlijk te ontspannend en lekker de dag door te nemen. Dit ligt op Nusa Lembongan.

Hai Tide Bar & Grill

Mushroom beach Sunset www.jaimyskitchen.nl

Deze bar en grill heeft de lekkerste pizza's van het eiland uit de steenoven. Niet alleen dat, eigenlijk is alles onwijs lekker uit de keuken. Het is ietsje duurder in vergelijking als de rest, maar daar krijg je een prachtig uitzicht over Mushroom Bay voor terug! Oeh, vergeet de cocktails niet! Dit ligt op Nusa Lembongan.

Oishii Sushi

Oishii Sushi Nusa Lembongan www.jaimyskitchen.nl

Wauw, sushi heaven is dit! Er zitten misschien wel wat veel sausjes op deze roll, maar de sushi is echt heel goed. Je kunt ook voor een variant zonder sausjes kiezen, waar je op de achtergrond een klein stukje van ziet. De sushi wordt echt vers gemaakt bij bestelling en de vis is verser dan vers. Je kunt hier trouwens ook andere gerechten krijgen als sushi! Dit ligt op Nusa Lembongan.

Lemongrass
Bij dit restaurant hebben wij slechts drankjes en bruschetta gehad, dat was heerlijk! Dit restaurant is ook vrij populair en zit snel vol! De kaart ziet er in ieder geval uitgebreid uit en de verse juices zijn een dikke aanrader! Dit ligt op Nusa Lembongan.

Next Level Cafe

Next Level Cafe Bar Nusa Ceningan www.jaimyskitchen.nl

Whooo nieuwe spot was dit voor mij en wat is deze leuk! Personeel is echt onwijs lief hier en ze hebben te gekke smoothiebowls! Dit is trouwens een ijskoffie met... AVOCADO! Ja, dat is lekker! Je moet het eigenlijk als een smoothie zien. Hier kun je van de ochtend tot avond terecht voor heerlijke gerechten! Dit ligt op Nusa Ceningan.

Hotel tips - waar overnachten?
Prijzen zijn slechts een indicatie, dit verschilt natuurlijk per seizoen. Klik op de koppen voor linkjes naar de hotel pagina's voor ook de actuele prijzen in jouw reisperiode.

Le Pirate
 

Le Pirate Nusa Cenengan www.jaimyskitchen.nl

Yes, dit is Le Pirate van de foto's bij het eten, hier kun je natuurlijk ook logeren in een hutje. Het ligt dus op Nusa Ceningan en kost ongeveer €45 per nacht.

The Tamarind

tamarind beach bungalow nusa lembongan www.jaimyskitchen.nl

Hier verbleef ik met met moeder in 2016. Het resort is lekker ruim met een paar zwembaden en het ligt aan het strand! Heerlijke plek met lieve mensen die er werken. Het kost ongeveer €41 per nacht.

Bungalow No. 7 

Bungalow no. 7 nusa lembongan www.jaimyskitchen.nl

Dit pareltje in Jungut Batu is een goedkoopje namelijk voor €22 per nacht, afhankelijk welke periode uiteraard!
Dit is dan mijn guide door de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Een heerlijke plek om vakantie te vieren!

Wil jij €15 korting op je boeking via Booking? Gebruik dan mijn kortingscode via Booking.com.