Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 10


Vulling:

  • 300 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanille aroma

Bodem:

  • 100 gr kruidnoten
  • 30 gr boter, gesmolten

Toppings:

  • 2 handjes kruidnoten
  • 75 gr chocolade, gesmolten

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of iets anders om fijn te malen
  • Mixer
  • Siliconen muffinvorm of papiertjes met een stevige muffinvorm
  • boter om de vormpjes in te vetten (indien je geen siliconen vorm gebruikt.

Deze kleine cheesecakes zijn perfect voor Sinterklaas want ze zijn gemaakt met pepernoten voor extra veel speculaas smaak.

Sinterklaas hapjes met pepernoten

Alles wat mini is, is cute. Dat is mijn mening in ieder geval. Daarom maakte ik kleine cheesecakes in plaats van een grote. Simpele pepernoten zijn voor mij niet genoeg, het mag een beetje spannender. De boden van de lekkere taartjes wordt dus gemaakt van pepernoten en de topping is ook een pepernoten festijn, met heerlijke chocolade er overheen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2

Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine of stamp de fijn op een plank, tussen een handdoel met een zwaar voorwerp.

Stap 3

Smelt de boter en meng dit bij de verkruimelde pepernoten. Verdeel dit over 10 muffin vormpjes. bak alvast 10 minuten in de oven.

Stap 4

Neem een kom en voeg hierin de roomkaas, eieren, suiker en vanille arom. Klop dit goed door tot er een dunner en luchtig mengsel ontstaat. Verdeel dit over de 10 bodems in de muffin vorm.

Stap 5

Bak vervolgens in ongeveer 20 minuten af, of tot de vulling stijf is. Ze de oven uit en laat bij voorkeur een uurtje in de afkoelende oven staan. Zet de ovendeur op een kiertje.

Stap 6

Zet vervolgens de cheesecakes op het aanrecht tot ze afgekoeld zijn en vervolgens in de koelkast en laat de cheesecakes verder opstijven.

Stap 7

Smelt de chocolade au bain marie en leg een laagje over de bovenkant van de cheesecakes. Wanneer de chocolade nog warm is leg je de pepernoten erop en druk stevig aan. Verdeel de rest van de chocolade over de pepernoten heen. Zet kort terug in de koelkast op de chocolade op te laten stijven.

zoet sinterklaas pepernoten speculaas cheesecake tussendoortje muffins nagerechten taartjes cake & muffins bakrecepten top favorieten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media