Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Vegan wellington met portobello

Recept vegetarische wellington www.jaimyskitchen.nl

Deze wellington is helemaal geschikt als veganistisch recept tijdens een uitgebreid diner of als kerst recept. De wellington is gevuld met portobello, spinazie en zachte rode ui.

Een heerlijk veganistisch kerst recept

Ik wilde dus een lekker recept bedenken die geschikt is voor een vegan kerstdiner. Deze wellington stond al een hele tijd op mijn lijstje om te maken eigenlijk. Dus eindelijk was het zover. En het het viel mij totaal niet tegen! Je kunt dit recept ook makkelijk verdubbelen for een grotere portie. Let wel op, wellicht moet de wellington dan iets langer in de oven.

Recept vegetarische wellington www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegan wellington met portobello

Hoeveelheid: 2-3 porties
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

2 portobello’s
300 gr spinazie
2 grote rode uien
2 tenen knoflook
1 tl tijm
2 el rode wijn azijn
20 gr hazelnoten
boter (vegan)
1-2 el paneermeel
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 el mosterd

Bereiding:

  1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook. Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Doe dit op laag vuur en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg ook het rode wijn azijn en de tijm toe en bak nog eens 5 minuten op laag vuur tot de uitjes lekker zacht en smaakvol zijn.  Laat afkoelen.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden.
  3. Roerbak de spinazie en druk vervolgens met een lepel of spatel al het vocht uit de spinazie. Bak ook de portobello kort aan beide zijden in een pannetje. Laat vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Laat beide afkoelen en hak de hazelnoten.
  4. Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar. Zodat je een rechthoekige vorm krijgt. Verdeel een beetje paneermeel op het deel dat je gaat vullen. Leg eerst de uien op de helft van het bladerdeeg. Leg hier de portobello op en besmeer deze met mosterd. Verdeel hier de spinazie en vervolgens hazelnoten overheen.
  5. Vouw nu het bladerdeeg dicht en druk de vouwen goed dicht. Snijd zeer voorzichtig een kruislings patroon in het bladerdeeg en besmeer vervolgens met (vegan) boter. Bak de wellington in ongeveer 30-40 minuten af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.