Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Sushi rol met zoete aardappel en tonijn

Recept zelfgemaakte sushi met zoete aardappel en tonijn www.jaimyskitchen.nl

Sushi met tonijn salade is een van mijn favo’s om thuis te maken. In dit recept combineer ik de tonijn met zoete aardappel en zoet-zure komkommer in een lekkere sushi rol.

Een sushi rol maken of een sushi bowl

De rol maak ik op dagen dat ik een beetje fancy wil doen. Alleen heb ik niet altijd tijd of zin om dit te maken. Op een dag dat ik er geen zin in heb, maak ik gewoon een sushi bowl. Dat zijn in feite dezelfde ingrediënten in een kom. De nori scheur ik dan in kleine stukjes en strooi ik over de rest.

Sushi maken met de sushi kit van Saitaku

Ik maakte deze lekkere sushi met de kit, deze is perfect wanneer je beginnend bent in het maken van sushi. Zo zitten er een paar essentials in zoals het bamboe matje om de rollen met maken. Mocht je al het een en ander in huis hebben en wil je niet de kit kopen, dan is onderstaand wat je nodig hebt.

  • 250 gr sushi rijst
  • 40 ml rijst azijn voor sushi
  • 4 nori vellen
  • Bamboe rol matje
  • Wasabi naar smaak
  • Sojasaus naar smaak
  • Ingemaakte gember naar smaak
  • Stokjes om de sushi mee te eten

recept sushi met zoete aardappel en tonijn salade www.jaimyskitchen.nl
Recept: Sushi rol met zoete aardappel en tonijn

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 sushi kit van Saitaku – of zie bovenstaand deze ingrediënten
1 kleine zoete aardappel
1 blikje tonijn
50 gr rode kool
½ komkommer
50 ml azijn
1 tl suiker
1 el mayonaise
Olie
sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Snijd reepjes van de komkommer en meng dit met het azijn, de suiker en voeg indien nodig een beetje water toe. Laat de komkommer nu trekken de rest van de tijd.
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel, snijd reepjes ervan voeg een beetje olie toe. Bak de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Deze stap kan ook in een airfryer gedaan worden.
  3. Kook in de tussentijd de sushi rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking en voeg hierbij de rijst azijn als de rijst gaar is.
  4. Snijd de rode kool in hele fijne stukjes. Laat de tonijn uitlekken en meng met mayonaise en wasabi naar smaak.
  5. Leg een vel nori op het bamboe matje en bedek het vel voor ¾ met rijst en laat de rand vrij van rijst. Leg nu een beetje van de tonijn salade in een reep van 1 cm breed over de rijst. Vervolgens een paar stukjes zoete aardappel, een paar stukjes komkommer, een beetje rode kool en ene beetje sesamzaadjes.
  6. Maak de bovenste rand nori een beetje nat en rol het matje (en daardoor de de sushi rol) tot je een mooie rol sushi hebt. Snijd dit on ongeveer 8 stukjes en herhaal met de rest van de nori vellen en ingrediënten.
  7. Serveer de sushi met ingemaakte gember, extra wasabi en sojasaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply