Lunch/ Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Red velvet pancakes

Red Velvet Pancakes www.jaimyskitchen.nl

Wow, zo fluffy! Yas, deze red velvet pancakes zijn gemaakt van… biet! Ze zijn mega lekker en zien er heerlijk feestelijk uit, dat wil je toch? Stiekem zijn ze ook nog eens vegan, dus geen eieren en geen koemelk. Super makkelijk, niets geks, kijk je mee?

Rode biet of rode kleurstof?

Ja, de kleur komt niet alleen van de biet. Ik wilde dat deze enorm van het scherm af zou knallen plus, ik had nog rode kleurstof.. Waarom niet gebruiken? Al geeft de biet al een enorme kleur aan het beslag hoor! Het zal alleen een beetje meer bordeaux rood zijn. Dat is zeker weten ook niet verkeerd hoor.

Fluffy vegan pancakes

Ben jij ook altijd op zoek naar dat perfecte recept voor fluffy pancakes? Nou, look no further, want dat zijn ze! EN ze zijn dus vegan. Die eieren heb je namelijk helemaal niet nodig voor pannenkoeken hoor. En omdat ik zelf een lactose intolerantie heb, drink ik geen koemelk. Sojamelk vind ik hier erg lekker in, maar kies vooral de melk die jij graag gebruikt, voor het recept zal dit niet veel uitmaken.

Red Velvet Pancakes www.jaimyskitchen.nlRecept: red velvet pancakes

Bereidingstijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4-5 porties

Ingrediënten:
90 gr banaan
90 gr rode biet
270 ml soja melk
3 medjoul dadels (ongeveer 60 gr)
1 tl vanille aroma
175 gr bloem
14 gr bakpoeder
1,5 tl cacao poeder
1 tl rode kleurstof (optioneel)

Toppings:
Rood fruit
(soja) yoghurt

Bereiding:

 1. Meng het bloem met het bakpoeder.
 2. Meng alle natte ingrediënten inclusief banaan, biet en dadels met elkaar en meng dan met de droge ingrediënten tot een beslag. Het beslag zal dik zijn, dit is goed.
 3. Verhit een beetje plantaardige boter of olie in een pan en gebruik telkens voor 1 pancake ongeveer twee eetlepels beslag. Hoe minder het beslag en hoe kleiner het rondje in de pan, hoe hoger de pancake zal worden. Gebruik hiervoor het liefst een kleine soeplepel.
 4. Bak op deze manier alle pancakes.
 5. Maak de pancakes af met rood fruit en (soja) yoghurt.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  5 x pancakes recepten | Jaimy's Kitchen
  19 augustus 2018 at 08:00

  […] Red velvet pancakes […]

 • Reply
  Recept: Yoghurt cake met rood fruit | Jaimy's Kitchen
  2 september 2018 at 12:54

  […] Yes, vandaag is de dag dat ik 30 jaar ben geworden. Oef, ik vond het het getal vorig jaar iets leuker. Toch beloofd het een heerlijk verjaardagsweekend te worden en net als vorig jaar vier ik dit met jullie door Eem zoet recept te delen. Vorig jaar waren dit trouwens Red Velvet bites! […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.