Bijgerechten/ Diner/ Vega & Vegan

Recept: Gestoomde courgettes met oregano

Recept gestoomde courgettes met amandelen www.jaimyskitchen.nl

Dit is een lekker makkelijk bijgerecht om te maken, de oven doet het werk en maakt de courgettes ontzettend zacht van smaak. De courgette wordt extra op smaak gemaakt met munt en gehakte amandelen.

Gestoomde courgettes

Meestal roerbak ik courgettes, maak ik er courgette pasta van of stop ik ze in een pasta saus, maar ik had nog nooit eerder courgettes gestoomd. Dit leek me een lekkere manier van bereiden, omdat de groenten dan langzaam gegaard worden tot ze lekker zacht zijn. Het is wel belangrijk om ze wel iets van smaak mee te geven, anders zijn ze een beetje saai. Daarom breng ik deze courgettes op smaak met een bouillonblokje en oregano. En natuurlijk niet de knoflook vergeten, dat maakt alles lekkerder!

Serveren met nootjes en kruiden

De courgettes zijn natuurlijk echt zacht en daarom is het lekker om deze met iets knapperigs te serveren. Ik koos voor amandelen, maar andere soorten nootjes zijn ook lekker. Ook hakte ik verse munt voor extra veel smaak en frisheid. Een scheutje olijfolie is onmisbaar en maakt het een heerlijk bijgerecht!

Recept gestoomde courgettes met amandelen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Gestoomde courgettes met oregano

Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

900 gr courgettes (ongeveer 2-2 ½ stuks)
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 tl gedroogde oregano
40 gr amandelen
3 takjes munt
olijfolie

Benodigdheden:
Aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Was de courgettes en snijd deze in repen. Neem een ovenschaal en leg hierin de reepjes courgette.
  3. Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Snijd de knoflook in plakjes en voeg dit toe aan het pannetje met bouillon. Voeg vervolgens ook de oregano erbij en zet het vuur uit. Giet de bouillon over de courgette en dek af met folie. Zet de courgette ongeveer 45 minuten in de oven of tot deze helemaal zacht zijn.
  4. Hak in de tussentijd de amandelen fijn en snijd de munt in reepjes.
  5. Als de courgettes gaar zijn, haal het uit de bouillon en serveer met amandelen, munt en een klein beetje olijfolie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply