BBQ/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Gegrilde forel van de BBQ

Forel van de BBQ www.jaimyskitchen.nl

Een hele forel grillen op de BBQ is makkelijk en onwijs lekker. Mijn forellen heb ik op smaak gebracht met citroen en dille en serveerde ik met gegrilde courgettes en stokbrood. Perfect recept voor bij de BBQ op een heerlijke zonnige dag!

Weber BBQ

Via Coolblue mocht ik deze Weber BBQ testen en dat is onwijs goed bevallen! Voorheen hadden we een hele toffe BBQ, een ton! Tof, maar je kunt niet zo goed met warmte en rook werken. Doordat de weber een deksel heeft en een thermometer kun je echt goed met de temperaturen werken. Dat was echt leuk om te doen. Ook heb ik geleerd dat je met indirecte warmte kunt werken, door de kolen aan de zijkant van het rooster te leggen. Op deze manier kan je vlees of vis niet verbranden! Vooral met vlees dat lang op de BBQ gaat, kun je een bakje met water tussen de kolen in leggen, zodat het vlees goed sappig blijft.

Hele forel op de BBQ

Ik koos ervoor om een hele forel op de BBQ te grillen. Op zaterdag ging ik dus verse forel halen bij de visboer om ze vervolgens te vullen en met indirecte hitte te garen. Je kunt forel ook met directe hitte grillen, maar ik koos ervoor om het iets langzamer te garen.

Gegrilde courgette voor erbij

Het is erg lekker om gegrilde courgettes te serveren bij deze forellen. Snijd de courgette in lange repen van 5mm dik en besmeer deze met olijfolie en kruiden. Grill de plakken courgettes om en om tot er grill strepen te zien zijn. Heerlijk met een stokbroodje en kruidenboter erbij. Varieer met andere groenten zoals paprika, aubergine of asperges.

Forel van de BBQ www.jaimyskitchen.nl
Recept: Forel van de BBQ

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
3 hele forellen
2 citroenen
10 gr dille
olijfolie
peper en zout

Benodigdheden:
Grill of BBQ
Vis klem (voor de BBQ)

Bereiding:

  1. Was de forellen en controleer of de buik leeg is en de schubben verwijderd.
  2. Snijd de citroen in plakjes en halveer deze. Vul de forellen met citroen en dille.
  3. Meng olijfolie met peper en zout en strijk de buitenkant van de forellen hiermee in. Leg deze nu in de visklem indien je de BBQ gebruikt. Bak de forellen nu op indirect vuur in ongeveer 12 minuten gaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.