Ontbijt/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Carrot cake bananen brood muffins

Recept carrot cake bananenbrood www.jaimyskitchen.nl

In dit recept combineer ik twee toppers namelijk bananen brood en carrot cake. Deze twee samen in een muffin zijn echt een top combi. Wil je dit ook maken? Lees dan snel mee!

Lekkere combi van bananen brood en carrot cake

Ik dacht, waarom combineer ik deze twee niet gewoon?! Ik had namelijk nog twee overrijpe bananen over en die zijn het aller lekkerst om bananenbrood mee te maken. Toch wilde ik iets extra’s toevoegen en dat is de geraspte wortel geworden. Doordat ik een lekkere topping gemaakt heb en walnoten toegevoegd heb, is het echt een heerlijke combi van bananen brood en carrot cake geworden!

Bewaartip

Kom ik weer met mijn bewaartip, maar als je de topping niet op de muffin doet, kun je de muffins invriezen. Ik heb het in ieder geval nog niet geprobeerd met de topping erbij, dus daar durf ik geen uitspraak over te doen. Ideaal om altijd een lekkere snack bij de hand te hebben!

Recept carrot cake bananenbrood www.jaimyskitchen.nl
Recept: Carrot cake bananen brood muffins

Hoeveelheid: 9 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

175 gr volkoren bloem
1 zakje bakpoeder
140 gr geraspte wortel
2 overrijpe bananen
50 gr dadels
20 gr kokosrasp
30 ml kokosolie
1 tl kaneel
een snuf zout

Topping:
4 el crème fraîche
3 tl poedersuiker
1 tl citroensap
1 tl vanille extract
een paar walnoten, gehakt

Benodigdheden:
muffin vorm met eventuele papiertjes voor muffins
of een siliconen muffin vorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Meng in een kom het bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
  3. Prak de bananen in een ander kommetje helemaal tot een moes. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng met de banaan. Voeg hierbij ook de geraspte wortel en kokos rasp.
  4. Smelt de kokosolie.
  5. Meng alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg hier ook de gesmolten kokosolie bij.
  6. Verdeel het mengsel over 9 muffin vormpjes en bak de muffins af in ongeveer 25 minuten.
  7. Maak in de tussentijd de topping door de crème fraîche te mengen met poedersuiker, citroensap en vanille extract.
  8. Laat de muffins goed afkoelen en verdeel vervolgens de topping er overheen. Strooi daar overheen een beetje gehakte walnoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.