Eton mess met rode bessen
Eton mess met rode bessen
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gram merengue (kant-en-klaar)
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gram rode bessen
- 100 gram frambozen
- 100 gram aardbeien
- 100 gram ongezouten amandelen
- 4 takjes munt
Eton mess is een nagerecht met merengue, slagroom en allemaal rood fruit. In dit recept rode bessen, frambozen en aardbeien!
Een lekker & makkelijk dessert
Dit is een nagerecht dat je ontzettend snel kun maken, perfect wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch graag iets lekkers op tafel wilt zetten. Je kunt natuurlijk merengue zelf bakken, maar dan ben je veel meer tijd kwijt. Daarom gebruik ik kant-en-klare merengue. Deze kun je in verschillende smaken kopen denk aan citroen, mokka, maar ook karamel-zeezout! Kies gewoon jouw favoriet, want de meeste smaken zullen er heelijk bij passen. Ik heb al meerdere soorten geprobeerd.
Lekker veel rood fruit
Ik ben echt gek op rood fruit, daarom koos ik voor een mix van rode bessen, frambozen en aardbeien. Het rood fruit van Berrybrothers in Roggel is mijn favoriet. Rode bessen zijn een goede toevoeging in dit recept, omdat deze een licht zuurtje hebben. Dit past er goed bij omdat de slagroom en merengue natuurlijk al behoorlijk zoet zijn.
Bereiding
Stap 1
Was het rood fruit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Prak de frambozen met een vork een beetje fijn. Ris de rode bessen van het takje.
Stap 2
Hak de amandelen grof en hak de munt.
Stap 3
Klop de slagroom samen met de vanille suiker stijf. Kijk uit dat je de slagroom niet te stevig klopt, het mag best een beetje luchtig zijn. Meng de geprakte frambozen en stukjes aardbei met de opgeklopte slagroom.
Stap 4
Neem kommetjes en maak laagjes. Start met de slagroommix, verkruimel een beetje merengue er overheen, rode bessen, munt en amandelen. Herhaal en maak zo laagjes tot ingrediënten op zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link