Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Eton mess met rode bessen

Eton mess met rode bessen

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gram merengue (kant-en-klaar)
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 gram rode bessen
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram ongezouten amandelen
  • 4 takjes munt

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Eton mess is een nagerecht met merengue, slagroom en allemaal rood fruit. In dit recept rode bessen, frambozen en aardbeien!

Een lekker & makkelijk dessert

Dit is een nagerecht dat je ontzettend snel kun maken, perfect wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch graag iets lekkers op tafel wilt zetten. Je kunt natuurlijk merengue zelf bakken, maar dan ben je veel meer tijd kwijt. Daarom gebruik ik kant-en-klare merengue. Deze kun je in verschillende smaken kopen denk aan citroen, mokka, maar ook karamel-zeezout! Kies gewoon jouw favoriet, want de meeste smaken zullen er heelijk bij passen. Ik heb al meerdere soorten geprobeerd.

Lekker veel rood fruit

Ik ben echt gek op rood fruit, daarom koos ik voor een mix van rode bessen, frambozen en aardbeien. Het rood fruit van Berrybrothers in Roggel is mijn favoriet. Rode bessen zijn een goede toevoeging in dit recept, omdat deze een licht zuurtje hebben. Dit past er goed bij omdat de slagroom en merengue natuurlijk al behoorlijk zoet zijn.

Bereiding

Stap 1

Was het rood fruit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Prak de frambozen met een vork een beetje fijn. Ris de rode bessen van het takje.

Stap 2

Hak de amandelen grof en hak de munt.

Stap 3

Klop de slagroom samen met de vanille suiker stijf. Kijk uit dat je de slagroom niet te stevig klopt, het mag best een beetje luchtig zijn. Meng de geprakte frambozen en stukjes aardbei met de opgeklopte slagroom.

Stap 4

Neem kommetjes en maak laagjes. Start met de slagroommix, verkruimel een beetje merengue er overheen, rode bessen, munt en pistache nootjes. Herhaal om laagjes te maken tot ingrediënten op zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet frambozen aardbeien kerst nagerechten rode bessen eton mess

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴