Ontbijt/ Zoet

Recept: Blauwe bessen ontbijt muffins

Muffins met blauwe bessen recept www.jaimyskitchen.nl

Deze blauwe bessen ontbijt muffins met amandelmeel en havermout zijn 120 kcal per stuk! Perfect voor een snel ontbijt en makkelijk om mee te nemen. De ontbijtmuffins kun je van te voren maken en zelfs invriezen!

Recept voor gezonde muffins

Voor dit recept heb ik de voedingswaarden uitgerekend en toen kwam ik erop uit dat deze muffins dus 120 kcal per stuk bevatten. Prima toch? Daarnaast bevat het 10,7 gr koolhydraten per stuk, 6,6 gr vetten en 4,25 gr eiwitten, mocht je er interesse in hebben. En per muffin zit er 2,77 gr suiker in en dit zijn puur natuurlijke suikers die van de blauwe bessen komen. Dit is een natuurlijke variant van suiker, maar het is en blijft suiker uiteraard.

Muffins als ontbijt

Ja, deze zijn zeker een goede keuze om in de ochtend als ontbijt te nemen. De muffins zijn erg lekker met een beetje yoghurt. Ik dip de muffins er graag in of soms kruimel ik de muffins zelfs over de yoghurt heen. Ook erg lekker!

Ontbijt muffins met blauwe bessen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Blauwe bessen ontbijt muffins

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

100 gr amandelmeel
110 gr havermout
120 ml (haver) melk
1 tl vanille extract
7 gr bakpoeder
200 gr blauwe bessen
1 ei
een snuf kaneel
een snufje zout

Benodigdheden:
Muffin vorm voor 10 muffins

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Ik gebruik boven- en onderwarmte voor dit recept.
  2. Meng de droge ingrediënten bij elkaar. Dit is het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder, kaneel en een snuf zout. Meng de ingrediënten.
  3. Voeg vervolgens het ei, de melk en het vanille extract toe. Meng goed door tot er een egaal beslag is. Voeg hierbij de blauwe bessen.
  4. Verdeel het mengsel over 10 muffin vormpjes en bak de muffins af in ongeveer 20 minuten. Gebruik een prikker om te controleren of de muffins gaar zijn. Prik de prikker in de muffin en als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar!

Recept: Blauwe bessen ontbijt muffins

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.