Sinaasappel cake

Bereidingstijd: 60 min.

Personen: 8


Ingrediënten

  • 185 gr suiker
  • 3 eieren
  • 240 gr bloem
  • 24 gr vanille suiker
  • 1 tl kaneel
  • 5 el olijfolie
  • 5 el yoghurt
  • 2 sinaasappels
  • 1 el bakpoeder
  • een snuf zout
  • boter om in te vetten
  • el Sinaasapp topping:
  • 2  sinaasappels
  • 175  ml water
  • 150  gram suiker

Maak jij ook alleen maar sinaasappel sap van die lekkere sinaasappels in huis? Stop daarmee en maak eens snel deze heerlijke sinaasappel cake!

Sinaasappel cake met verse sinaasappels

Misschien hebben jullie inmiddels wel gelezen dat ik een sinaasappelboom geadopteerd heb in Valencia. Daar krijg ik dus heerlijke sinaasappels van, eens per maand. Nu ben ik natuurlijk gek op vers sinaasappelsap, maar ik heb mezelf ook uitgedaagd om eens iets anders te maken met die heerlijke sinaasappels. Na een zoektocht op Pinterest kwam ik een heerlijk recept tegen van Little Spice Jar, voor deze heerlijke cake. Ik maakte een paar kleine aanpassingen, om toch mijn eigen draai er aan te geven. Inmiddels heb ik deze cake ook een tweede keer gemaakt, en toen heb ik de schil verwijderd van de sinaasappels van de topping. Dat vond ik persoonlijk lekkerder.

Tarte tartin

Deze cake doet me denken me aan mijn favoriete bak recepten, namelijk tarte tartin. Deze cake bak je namelijk ook ondersteboven en draai je om zodra deze gaar is. Het lijkt misschien moeilijk, maar de cake is vrij eenvoudig om te maken.

Extra tip: 
Mocht je niet gek zijn op de sinaasappelschil, dan kun je de sinaasappel schillen voordat je deze in plakjes snijd.

Bereiding

Stap 1

Maak eerst de sinaasappel topping door de sinaasappels in dunne plakjes te snijden. Verhit een pannetje met water en suiker en breng aan de kook. Zodra dit indikt, voeg dan de sinaasappel plakjes toe en laat 10 minuten suikeren en afkoelen.

Stap 2

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm in met gesmolten boter en voeg bakpapier op de bodem van de bakvorm.

Stap 3

Rasp de schil van de twee sinaasappels en bewaar dit. Verwijder de rest van de schil en snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes uit. Voeg dit samen met de rasp in een keukenmachine en hak dit zo fijn mogelijk.

Stap 4

Voeg de eieren met suiker en vanille suiker in een keukenmachine of een kom en klop dit luchtig in ongeveer 5 minuten. Voeg hierbij het de olijfolie, eetlepel voor eetlepel, het sinaasappel mengsel, yoghurt en kaneel. Mix kort en voeg vervolgens ook bloem, bloem en een snufje zout toe. 

Stap 5

Beleg de springvorm met de plakjes gesuikerde sinaasappel. Bewaar de siroop om als laatste extra over de cake te besmeren. Giet het cakebeslag over de plakjes sinaasappel en bak gaar in ongeveer 50 minuten. Test na ongeveer 45 minuten met een prikker of deze droog uit de cake komt, dan is deze gaar. 

Stap 6

Laat de cake afkoelen en draai om en maak de cake af met een beetje van de overgebleven siroop.

zoet sinaasappel cake verjaardag cake & muffins bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media