Hapjes & Dips/ Vis

Recept: Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui

Recept Bladerdeeg hapjes met rode ui en ansjovis www.jaimyskitchen.nl

Borrelhapjes zijn altijd zo leuk om mee te experimenteren. Deze hapjes zijn echte smaakbommetjes door de ansjovis en de gekarameliseerde rode uien. Ontzettend lekker bij knapperig bladerdeeg.

Lekkere hapjes voor bij de borrel

Als je daar naar op zoek bent, dan raad ik deze lekker hapjes aan. Ze zijn snel gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat de hapjes saai zijn. Ik maakte de hapjes met allemaal ingrediënten uit mijn voorraadkast, dus ik kan dit op elk moment op tafel zetten.

Hapjes met vis

Deze hapjes zijn erg lekker met ansjovis vanwege de zoute smaak. Dit is heerlijk bij het licht zoete van de gekarameliseerde uien. Om de uien te karameliseren gebruik ik een beetje Balsamico azijn al kan het ook met witte wijn azijn. Mocht je heel erg gek zijn op ansjovis, kun je de hoeveelheid ook verdubbelen en een heel plakje ansjovis per hapje toe kunnen voegen. Mar wees voorzichtig, want het heeft een intense smaak!

Bladerdeeg hapjes met rode ui en ansjovis www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui

Hoeveelheid: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

3 plakjes bladerdeeg
3 rode uien
1 tl tijm
1 el Balsamico azijn
6 plakjes ansjovis
zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of wat de verpakking van het bladerdeeg aangeeft.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier en snijd elk plakje in 4 vierkantjes. Bak de stukjes bladerdeeg af in ongeveer 10 minuten. Maar let op, dit kan per oven verschillen. Houd ze dus goed in de gaten.
  3. Snijd de uien in halve ringen. Voeg een laagje water in een pan en gaar hier op laag vuur de uien in. Het water zal langzaam verdampen, voeg dan vervolgens het Balsamico azijn, tijm en een beetje zout toe. Smoor nog een beetje verder en voeg indien nodig een beetje water toe. De uien zijn binnen ongeveer 10 minuten gaar en zacht.
  4. Halveer de plakjes ansjovis. Verdeel de rode uien over de bladerdeeg en leg over elk hapje een half plakje ansjovis.

Recept: Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.