Bijgerechten/ Kerstrecepten/ Nagerechten/ Vega & Vegan/ Zoet

Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus

Recept stoofpeertjes www.jaimyskitchen.nl

Deze stoofpeertjes zijn echt hemels! Ik ben er echt gek op; de kleur is mooi, de smaak is intens en het is makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Dit is een recept voor rode stoofpeertjes.

Stoofpeertjes als bijgerecht of dessert

De peertjes zijn veelzijdig te gebruiken. Ze zijn ontzettend lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij mijn konijn recept of een ander winters of kerst recept. Maar ook als dessert zijn de peertjes heerlijk. De saus kan worden ingekookt tot een siroop die je samen met de stoofpeertjes en een lekkere bol kaneelijs serveert. Opties voldoende, maar eerst die lekkere peertjes maken!

Stoofpeertjes recept met port www.jaimyskitchen.nl
Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus

Hoeveelheid: 10 peertjes
Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur stoven

Ingrediënten:

10 stuks Gieser Wildeman peertjes
200 ml rode Port
150 ml zwarte bessensap
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
water
1 tot 2 el of maïzena
2 el witte suiker

Bereiding:

  1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  2. Leg de peertjes nu in een diep pannetje, zodat ze dalijk onder kunnen staan.
  3. Voeg hier nu de overige ingrediënten behalve de maïzena of allesbinder en het water aan het pannetje toe.
  4. Het is de bedoeling dat de peertjes onder staan, dus het water gebruik je alleen om het pannetje eventueel verder te vullen.
  5. En nu heb je dus de tijd nodig. De peertjes zullen ongeveer 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje moeten stoven, dan zijn ze helemaal zacht, rood en smaakvol.
  6. Wanneer de peertjes helemaal klaar zijn, haal je ze even uit het pannetje om de vloeistof tot een siroop te koken. Dit doe je dus door het vuur wat hoger te zetten. Roer in een apart kommetje een beetje maïzena met warm water. Voeg toe aan de saus en laat het goed door pruttelen. Wanneer de saus wat dikker wordt, is het klaar!
  7. De peertjes mogen nog even verwarmd worden in de siroop en zijn vervolgens klaar om geserveerd te worden.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kerst Recepten: 6 x bijgerechten | Jaimy's Kitchen
    18 januari 2017 at 17:18

    […] Stoofpeertjes met Portsaus […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.