Witte chocolade fudge met pecan en cranberry
Witte chocolade fudge met pecan en cranberry
Bereidingstijd: 10 + 3 uur opstijven min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gr crispy witte chocolade
- 20 gr cranberry's
- 30 gr pecan noten
Dit recept voor fudge is echt een knaller, want er zit een geheim ingrediënt in. Hmm, een stukje fudge bij een kopje koffie of thee. Dat is echt een treat als je het mij vraagt!
Recept voor witte chocolade fudge
Al eerder maakte in fudge, maar dat was met melk en witte chocolade. Deze is puur met witte choco, ziet er ook mooi uit toch? Het geheime ingrediënt is de crispy chocolade met gepofte rijst. Dat is echt onwijs lekker in dit recept. Ook de krokante stukjes pecan noot is superlekker.
Makkelijk recept
Ja, dit is zeker een makkelijk recept, want het gaat met name om bij elkaar voegen en verwarmen van ingrediënten. Let wel op dat het lag genoeg verwarmt voor dat je het vuur uit zet. Daarna moet het recept opstijven, dan moet je helaas wel even wachten. Al beloof ik dat het de moeite waard is. Heb je dus zin om collega’s te verassen, krijg je bezoek of wil je gewoon iets lekkers voor jezelf maken? Dan is deze fudge een grote aanrader
Bereiding
Stap 1
Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kommetje (dus boven een pannetje met water). Voeg hier de gecondenseerde melk aan toe en roer goed door. Doe dit ongeveer 10 minuten lang. Je merkt op een gegeven moment dat het mengsel wat dikker wordt, dat is goed!
Stap 2
Hak in de tussentijd de pecan noten kleiner, meng deze ook door het mengel.
Stap 3
Wanneer het mengsel stevig is, voeg je dit in een met bakpapier bekleed schaaltje. Verdeel over de bovenkant de cranberry’s.
Stap 4
Laat de fudge nu opstijven tot deze hard is. Zelf doe ik dit het liefst in de vriezer!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link