Kerstrecepten/ Nagerechten/ Ontbijt/ Zoet

Kerst Recept: Nougatine & Sweet Mango rijst dessert

In de deze reeks laat ik jullie zien hoe je ‘Zout met een smaakje’ in je gerechten kunt verwerken. Ik kan namelijk goed voorstellen dat je de bovenstaande potjes ongelooflijk leuk vindt, maar nog niet goed weet hoe je ze in je dagelijkse keuken en gerechten kunt verwerken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en dát wil ik jullie laten zien! Kan wel natuurlijk, maar die keuze is aan jou 😉

Vandaag laat ik jullie zien hoe je de ‘Smaakje zonder Zout’  Nougatine en Sweet in een recept kunt verwerken.

Wat is nougatine?

Nougatine is karamel met hazelnoot en vind ik heerlijk in combinatie met fruit. Dit moest natuurlijk in een recept verwerkt worden. Ik koos voor een rijstepap met mango, een heerlijk dessert. Zal ik een geheim vertellen? Ik vind het nog lekkerder als ontbijt!

Nougatine en Sweet

Kerst Recept: Nougatine & Sweet Mango rijst dessert

Hoeveelheid: 8-10 porties

Ingrediënten:

250 gram jasmijnrijst
600 ml water
1 blikje kokosmelk van ons 350 ml
2 vanille stokje
1 stengel citroengras
2 citroenen, rasp en sap
1 limoen, rasp en sap
4 limoenblaadjes (optioneel)
2 plakjes gember
200 ml room
100 gram poedersuiker
2 mango’s

Bereiding:

  1. Zet een pannetje op met daarin de jasmijnrijst, het water en kokosmelk. Voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: gember, citroensap en rasp, limoensap en rasp, citroengras, limoenblaadjes en het merg van het vanillestokje.
  2. Breng dit heel zachtjes aan de kook, maar hou dit goed in de gaten. De rijst moet zacht zijn, maar niet té zacht. Wanneer het vocht opgenomen is door de rijst en de korrel de juiste zachtheid heeft, neem je het pannetje met de rijst van het vuur.
  3. Laat de rijst goed afkoelen.
  4. In de tussentijd snij je van 1 mango mooie kleine blokjes en van de andere mango maak je een puree.
  5. Nu mag je ook de room gaan kloppen. Deze mag van substantie stevig zijn, maar klop het niet tot slagroom, dit is weer té stevig.
  6. Wanneer de rijst afgekoeld is voeg je de room, poedersuiker en zweetpoeder aan de rijst toe. Meng dit goed en pas de smaak waar nodig aan met poedersuiker.
  7. Serveer nu de rijst in een klein glaasje, daarop de mango puree, de mango stukjes en om het af te maken wat strooi je wat Nougatine er over.
  8. Geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Foodtalk: Green Happiness Week 1 & 2 | Jaimyskitchen.nl
    16 maart 2016 at 06:36

    […] heel lekker, al heb ik deze ook aangepast naar mijn smaak. Ik gebruik dit recept van mezelf ervoor: Rijstepap met Mango. Uiteraard laat ik de room en suiker weg. Ook pureer ik wat mango en meng dit met de rijstepap, […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.