Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Alles over spinazie!

Spinazie is dus familie van de rode biet! Wist jij dat? Lees snel meer over spinazie in dit artikel. Dan vertel ik gelijk waarom ze favoriet zijn.

Wat is spinazie?

Spinazie is een plant uit de ganzevoetachtigen waartoe bijvoorbeeld ook quinoa en rode biet behoort. Het is een snelgroeiende, eenjarige plant. Het wordt ook wel ganzevoetachtigen genoemd, waartoe ook de behoort.

Op Jaimy’s Kitchen behoort spinazie tot de bladgroenten, Spinazie groeit bijna over de gehele wereld, met uitzondering van de tropische gebieden. Het behoort dus niet tot een typische food culture.

Wanneer is spinazie in het seizoen?

en al vroeg in het voorjaar beschikbaar is. Het kan namelijk in volle grond worden gezaaid vanaf maart / februari tot en met juni, dit geldt dan wel voor de zomerspinazie. 

Je kunt ook weer zaaien van eind augustus tot september, maar doe dit wel op een zonnige plek, dit is dan de najaars spinazie.

Belast ik het milieu door het eten van spinazie?

Spinazie is een uitstekende keuze gelet op het milieu, let er wel op dat je dan een product kiest waarvan de herkomst Nederlands is.

Is spinazie gezond?

Spinazie is erg lekker, en supergezond! Het Is namelijk een bron van drie belangrijke vitamines

  • Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme. ... 
  • Bovendien speelt vitamine B11 een rol in de opbouw van eiwitten in het lichaam.
  • Vitamine K  is nodig voor de bloedstolling.

De smaak van spinazie

Spinazie heeft een zachte smaak.

Verschillende bereidingswijzen

Je kan spinazie traditioneel klaar maken door een avg’tje op tafel te zetten, maar spinazie is zelfs lekker in een smoothie. Als je de bladeren kookt zullen ze snel inkrimpen kun je ze uitstekend in een pasta of curry verwerken. Er is géén typische foodculture voor de spinazie.

Tot slot

Ik hoor ook graag jullie mening over dit ingrediënt dus stuur me zeker een reactie via het contactformulier op de contactpagina doe dit ook als ik iets vergeten ben en je me wilt aanvullen of als ik een foutje heb gemaakt en je me wilt corrigeren. Samen eten we de wereld een beetje mooier. Het informeren en met elkaar in gesprek zijn  over ingrediënten en de impact hiervan is voor mij erg belangrijk.