Lunch/ Ontbijt

Recept: Havermout met gekarameliseerde Peer

Breakfast recipe, yes daar word ik altijd blij van. Ontbijt is een feestje, maar dat feestje maak je zelf! Zelf vind ik het heerlijk om de dag te starten met een goed ontbijt gerecht, omdat ik er vrolijk van word en natuurlijk met een goede bodem de dag kan beginnen. Ik heb al eens eerder verteld dat ik havermout erg lekker vind, dus vandaag weer een recept met havermout. Dit keer met heerlijk gekarameliseerde peer!

 Ingrediënten:

– 200 ml water
– 40 gram  havermout
– een scheutje melk naar keuze
– handje pecan noten
– 1 peer
– kokosolie
– 1 tot 2 eetlepels suiker

Hoe maak je het?

  1. Breng het water zachtjes aan de kook en voeg de havermout toe.
  2. Laat dit op laag vuur ongeveer 6 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Kijk regelmatog of de havermout niet te droog komt te staan, voeg dan wat water toe.
  3. Neem een koekenpan en bak de peer in een beetje kokosolie en de suiker. Op deze manier ga je de peer karamelliseren. Dit duurt ook ongeveer 5 minuten.
  4. Wanneer de havermout gaar is, voeg je een scheutje melk toe voor een romige smaak.
  5. Serveer je ontbijt in een bord door eerst de havermout erin te doen met daarop de gekarameliseerde peer en afgemaakt met stukjes pecan noot.
  6. Smakelijk!

Havermout met gekarameliseerde peer (2)

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply