Aziatisch/ Hoofdgerechten

Recept: Geurige rijst

Bij het Aubergine en Kikkererwten Stoofpotje (klik!) hoort rijst. Toen ik het recept aan het bedenken was, wilde ik niet zomaar witte rijst bij het stoofpotje maken. Ik ben dus mijn kruidenkastje ingedoken en heb een selectie van specerijen gemaakt om deze heerlijke geurige rijst te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 3 kleine kopjes rijst
– 1 theelepel komijnzaad
– 6 kardemompeulen
– 2 laurierbladeren
– 4 kruidnagels
– 1 kaneel scheut
– 1 plukje (turkse) saffraan
– plantaardige olie
– 6 kopjes water

IMG_5039[1]
Hoe maak je het?

  1. Verhit een bodemje olie in je pan, voeg alle specerijen toe en verwarm deze zachtjes
  2. Voeg na 2 minuten de rijst toe en laat dit ook 2 bakken terwijl je continu blijft roeren.
  3. Het water mag bij de rijst met specerijen, laat dit op zacht vuur gaar koken en controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
  4. Let op bij het serveren van de rijst. De kruidnagels, kardemompeulen en laurierbladeren zijn niet echt lekker om te eten.

IMG_5053[1]

 

IMG_4875-001

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply