Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met geitenkaas en grapefruit

Salade met geitenkaas en grapefruit

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 2 avocado's
 • 4 grapefruits
 • 400 gr bladspinazie
 • 1 bakje geitenkaas bolletjes van Bettine
 • 40 gr zonnebloempitten
 • 1 mango
 • 2 rode uien
 • 4 el olijfolie
 • 2 el honing
 • peper en zout
 • 2 citroenen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke zomerse salade met grapefruit, mango, avocado rozen en natuurlijk Bettine geitenkaas bolletjes maakte ik tijdens het Bettine Saladay event. De salade ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Het recept deel ik vandaag. 

Een heerlijk recept met kleurrijke ingrediënten

Maandag liet ik jullie al prachtige foto's zien van het event, de Bettine hoeve en de kaasmakerij, maar natuurlijk wil ik mijn recept van deze dag ook met jullie delen. Ik wilde graag een recept maken wat van de foto af zou knallen en dat kan in mijn ogen door kleurgebruik. Het rode van de grapefruit, gele van de mango en groene van de spinazie is een prachtige kleurencombinatie. Ook zorgen deze kleuren ervoor dat de Bettine geitenkaas bolletjes extra opvallen. Deze zijn namelijk niet alleen onwijs lekker, maar zien er onwijs gezellig uit in de salade, toch? Meer informatie over Bettine of lekkere recepten met geitenkaas kun je vinden op hun website.

Grafefruit met avocado en geitenkaas

De smaken zijn natuurlijk niet onbelangrijk. De grapefruit is een beetje bitter en daarom koos ik voor een zoete tegenhanger van de mango en honing in de dressing. Een beetje pittigheid van de rode ui combineert hier goed bij en voor extra crunch voegde ik zonnebloempitten toe. Mooie avocado roosjes en Bettine geitenkaas bolletjes mogen niet missen in deze salade, want het voeg heerlijke rodigheid toe. Krijg je al trek? Hieronder het hele recept. Tip: eerder liet ik zien hoe je een avocado roos maakt op Leuke Recepten. De drie foto's hier boven zijn gemaakt door Ingrid Hofstra.

Bereiding

Stap 1

Verdeel de bladspinazie in een grote schaal.

Stap 2

Snijd de uien in ringen, de mango in reepjes en snijd de schil van de grapefruit. Snijd mooie plakken van de grapefruit.Verdeel de uien, mango en grapefruit over de salade.

Stap 3

Maak de dressing door het sap van 1 citroen, de olijfolie, honing en het peper en zout de mengen.

Stap 4

Neem nu de avocado's en snijd hier rozen van. Sprenkel de andere halve citroen over de avocado rozen, om te voorkomen dat deze verkleuren. Leg de rozen nu in de salade en maak deze af met zonnebloempitten en de Bettine geitenkaas bolletjes.

Stap 5

Serveer de dressing over de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch avocado bijgerechten vegetarisch geitenkaas grapefruit diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴